nieuwsbericht gemeente Utrecht

Utrechters kunnen vanaf komend voorjaar gebruikmaken van een elektrische deelbakfiets. De gemeente start een samenwerking met het bedrijf Cargoroo voor een proef van twee jaar met honderd e-deelbakfietsen. Cargoroo plaatst de e-deelbakfietsen vanaf het voorjaar verspreid over de stad, afhankelijk van de animo in de verschillende wijken. De proef is gekoppeld aan een onderzoek dat inzicht moet geven in de potentie van de e-deelbakfiets in het verduurzamen van het vervoer in Utrecht.

Utrecht ziet in de e-deelbakfiets een gezond en duurzaam alternatief voor korte autoritten. Een e-deelbakfiets is handig voor bijvoorbeeld boodschappen, grote aankopen of het halen en brengen van schoolgaande kinderen. De e-deelbakfietsen komen op een vaste plek op straat te staan. Cargoroo onderzoekt de komende maanden samen met de gemeente welke locaties hiervoor het meest geschikt zijn. De animo onder bewoners speelt hierbij een belangrijke rol. Dit najaar peilt Cargoroo de interesse via onder meer sociale media en de digitale wijknieuwsbrieven.

De proef past binnen het beleid van Utrecht om verschillende manieren van deelvervoer te stimuleren. Als meer mensen kiezen voor het delen van vervoermiddelen, blijft de lucht schoon en de straat rustig en veilig; hoe minder auto’s en fietsen op straat, hoe meer ruimte voor bijvoorbeeld groen of speelplekken. Lees meer over deelvervoer in Utrecht op www.utrecht.nl/deelt.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht