Utrecht tijdens La Vuelta minder goed bereikbaar voor autoverkeer

Utrecht is tijdens het weekend waarin wielerevent La Vuelta Holanda in en rondom de stad plaatsvindt een stuk minder goed bereikbaar voor autoverkeer, vooral op vrijdag 19 augustus. De routes van de etappes zijn afgesloten voor autoverkeer. Te voet en met de fiets blijft de stad goed bereikbaar.

La Vuelta is van 18 tot en met 20 augustus in Utrecht: 18 augustus is de ploegenpresentatie, 19 augustus de eerste etappe door Utrecht, en 20 augustus start de tweede etappe in ’s-Hertogenbosch en finisht op het Utrecht Science Park.

Bereikbaarheid voor auto’s

Op 18 augustus van 16.00 uur tot uiterlijk 23.00 uur is de omgeving van het Vredenburgplein afgesloten voor autoverkeer. Op 19 augustus van 15.00 tot uiterlijk 23.00 is het parcours van de eerste etappe afgesloten voor autoverkeer: de etappe komt door de wijken Binnenstad, Zuidwest, Oost, Noordoost, Overvecht, Noordwest, West, Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Op 20 augustus van 15.00 tot uiterlijk 18.00 is het parcours van de tweede etappe afgesloten voor autoverkeer: de etappe komt door de wijken Noordoost en Oost. Automobilisten kunnen de wijken tijdens de sluitingstijden van het parcours verlaten en indien noodzakelijk inrijden via omleidingsroutes. Borden en verkeersleiders geven deze routes aan. Automobilisten moeten wel rekening houden met vertraging.

Bereikbaarheid voor voetgangers en fietsers

Voor voetgangers en fietsers is de stad tijdens La Vuelta goed bereikbaar. Fietsers kunnen in de meeste straten gewoon fietsen, ook langs het parcours. Wel is het natuurlijk druk in de stad. Voor sommige wegen geldt wel dat fietsers af moeten stappen, omdat alleen het voetpad bereikbaar is. Op www.lavueltaholanda.com staat een digitale kaart met de punten waarop voetgangers en fietsers het parcours over kunnen steken.

La Vuelta bezoeken

La Vuelta belooft een groot feest in Utrecht te worden. We raden bezoekers aan lopend naar het parcours te komen of eventueel op de fiets. Mensen die van buiten de stad komen om La Vuelta te bekijken, kunnen het beste met het openbaar vervoer komen. Op www.lavueltaholanda.com vinden bezoekers alle informatie om hun bezoek te plannen, samen met een digitale kaart met onder andere de publieksvenues (ontmoetingsplekken), schermen, toiletten, watertaps, informatiepunten en voorzieningen voor mensen met een beperking.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht