nieuwsbericht gemeente Utrecht

Deze zomervakantie zijn kinderen meer thuis dan normaal. Dan is het leuk om buiten te kunnen spelen. Kinderen kunnen deze zomer een idee indienen bij het Initiatievenfonds van de gemeente Utrecht om hun straat of buurt leuker en mooier te maken om te spelen. Met het Initiatievenfonds probeert de gemeente de ideeën van de kinderen mogelijk te maken.

Het Initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine initiatieven in Utrecht. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een zandbak, het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis of een ontmoetingsplek voor jongeren. Met het Initiatievenfonds wil de gemeente Utrechters stimuleren om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de buurt, wijk of stad.

Nu meer kinderen korter of niet op vakantie gaan, is het leuk om buiten te kunnen spelen. In Utrecht zijn al veel speeltuinen. Maar misschien missen de kinderen nog iets wat hun straat of buurt nog leuker kan maken om te spelen. Denk bijvoorbeeld aan een twisterveld of kingveld, of stoepkrijt om de langste hinkelbaan van Utrecht te tekenen. Kinderen kunnen hun ideeën indienen door te bellen of appen met Nick van de gemeente Utrecht op 06- 34136990. Hij helpt de kinderen verder. Ook kunnen de kinderen online een formulier invullen op de website van de gemeente. Met het Initiatievenfonds kan de gemeente de ideeën van de kinderen mogelijk maken.

Nick is benieuwd naar alle creatieve ideeën van de kinderen. Samen maken wij er een mooie zomer van! Bekijk ook het filmpje op YouTube.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht