Utrechts fonds voor jongeren met schulden krijgt vervolg

Vanaf februari 2020 maakt de gemeente Utrecht het Jongerenfonds een vast onderdeel van de gemeentelijke dienstverlening. Met het fonds helpt de gemeente jongeren tussen de 18 en 27 jaar bij het aflossen van schulden. Ook krijgen de jongeren begeleiding bij het werken aan perspectief en een schuldenvrije toekomst. De focus ligt op het (weer) volgen van een opleiding en het vinden van werk.

Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen: ‘Met het Jongerenfonds in onze vaste dienstverlening helpen we meer jongeren uit de schulden. Daar zijn we blij mee, want we willen graag dat alle Utrechters kunnen rondkomen en meedoen.’

Het fonds is na een voorstel uit de gemeenteraad in 2017 begonnen als een pilot. In twee jaar tijd hebben zo’n 60 jongeren meegedaan aan het traject. Bij deze jongeren is een deel van de schuld kwijtgescholden. De restschuld wordt in de vorm van een lening afbetaald aan de gemeente. Door geldstress weg te nemen, krijgen jongeren weer ruimte om na te denken over hun toekomst, opleiding en werk. De jongeren krijgen vanaf de start van het traject begeleiding van een budgetcoach en werken samen aan het vergroten van financiële zelfredzaamheid.

Kijk voor meer informatie over het Jongerenfonds op www.utrecht.nl/jongerenfonds.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht