Utrechtse jeugd tevreden over gezondheid

Het gaat goed met de gezondheid van de Utrechtse jeugd. 9 op de 10 kinderen (10-12 jaar) en ruim 8 op de 10 jongeren (13-16 jaar) voelen zich gezond. De jeugd is ook positief over de relatie met hun ouders. Kinderen hebben vaker een positief zelfbeeld dan een aantal jaar geleden. En pesten is sterk afgenomen. Dit blijkt uit de Volksgezondheidsmonitor Utrecht (VMU).

Er zijn ook groepen en thema’s die extra aandacht nodig hebben zoals jeugd die opgroeit in armoede, toegenomen faalangstige gevoelens onder kinderen en de (prestatie) druk onder jongeren. Ook is het percentage gevaccineerde kinderen in alle leeftijdsgroepen gedaald. De vaccinatiegraad van de 0 tot 5 jarige kinderen verschilt per vaccinatie en is 92% tot 94,5%. Als minimaal 90% van alle kinderen gevaccineerd is, lopen door groepsbescherming ook niet-gevaccineerde kinderen minder risico om ziek te worden.

Met de Volksgezondheidsmonitor Utrecht brengt de gemeente continu de gezondheid van Utrechters in kaart. Zo ook van de Utrechtse jeugd. Onderzoekers verzamelen niet alleen data uit vragenlijstonderzoek en registraties, maar zoeken in gesprekken met inwoners en professionals ook naar het verhaal achter de cijfers.

Klik hier voor meer informatie over de gezondheid van de Utrechtse jeugd en de factoren die hierop mede van invloed zijn.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht