Utrechtse raad bedankt “stille helden” in coronatijd

Op vrijdag 26 maart startte de gemeenteraad een actie om Utrechtse professionals te bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

Initiatiefneemster en raadslid Anne-Marijke Podt: “Zelf zeggen deze “stille helden” meestal: ‘Het is gewoon mijn werk’. Maar het is niet gewoon. De coronacrisis hakt er stevig in. Toch zorgen tienduizenden Utrechters iedere dag weer voor hun stad en stadsgenoten. Samen maken zij fantastische dingen mogelijk en houden zij Utrecht draaiend als de mooie, sociale stad die wij kennen.” Utrecht is hier ontzettend trots op. De gemeenteraad wil graag de Utrechtse beroepskrachten laten weten dat ze gezien worden.

Zo bezocht Anne-Marijke Podt het buurtteam Jeugd en Gezin in Overvecht. Hier bedankte zij o.a. de voordeurmedewerkers en de gezinswerker voor het belangrijke werk dat zij doen.

Wie stuur jij een kaartje?

Vanaf eind maart gaan meerdere raadsleden langs bij Utrechtse “stille helden” om hen zo veel mogelijk persoonlijk te bedanken met een kaartje. De docent die al twintig jaar voor de klas staat en nu noodgedwongen online lesgeeft. De medewerkers van de gemeente die de klok rond werken om alle TOZO-aanvragen te verwerken. De BOA’s, buurtsportcoaches, jongerenwerkers, wijkagenten, huisartsen, … Te veel om op te noemen, laat staan allemaal te bezoeken.

“Daarom vraagt de gemeenteraad alle Utrechters om mee te helpen. Ook zij kunnen hun stille held bedanken met een kaartje door deze te bezorgen of op te sturen naar het werkadres”, legt raadslid Dimitri Gilissen, mede-initiatiefnemer, uit. “Kaarten kunnen ook in de brievenbus van het stadhuis, bij ingang Stadhuisplein, gestopt worden, wij zorgen dat de kaarten op de juiste plek belanden.”

Onder de #wiestuurjijeenkaartje? worden ook op social media de professionals in het zonnetje gezet.

Meer informatie over deze actie is te vinden op: utrecht.nl/bedankt

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht