Veertig duurzame woningen in Leeuwesteyn

In Leeuwesteyn in Leidsche Rijn komen op de kruising van het Willem-Alexanderpark en de route naar de Dafne Schippersbrug, veertig duurzame woningen. Onder de naam ‘Lindehof’ worden ze gerealiseerd door Ooms Bouw & Ontwikkeling, die de tender heeft gewonnen. De Lindehof wordt een bouwblok met veertig duurzame woningen, met onder meer warmtepompen en zonnepanelen. Er is veel aandacht voor circulariteit, klimaatadaptatie (bijvoorbeeld het opvangen van regenwater) en biodiversiteit. Naar verwachting zal in mei de overeenkomst worden ondertekend en kan de bouw in 2021 starten.

“In deze tijden is dit echt goed nieuws voor Leidsche Rijn, omdat we hiermee een mooie invulling gaan geven voor de strook langs het Amsterdam-Rijnkanaal”, zegt Klaas Verschuure, projectwethouder Leidsche Rijn. “De ambities die we hebben om Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen in Utrecht te realiseren, zit goed in dit plan gebakken.”

De prijs van de woningen en de type woningen variëren. Er komen vier gelijkvloerse woningen die geschikt zijn voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Ongeveer de helft van de woningen, waaronder zestien eengezinswoningen, zullen € 307.000 of minder kosten. Ook komt ruimte vrij voor bijvoorbeeld een koffiebar of fysiotherapiepraktijk. Voor spelen en ontmoeten wordt een gezamenlijke groene tuin aangelegd, die ook zal dienen om overtollig regenwater op te vangen.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht