Verder onderzoek naar woningbouw Helling op Rotsoord

Het college van burgemeester en wethouders heeft het intentiedocument vastgesteld, waarmee de weg vrij komt voor een onderzoek naar de bouw van 40 tot 50 appartementen aan Helling 12-14 waar nu nog een bedrijfspand staat. Het complex staat tegenover poppodium De Helling, op Rotsoord.

De plannen voor nieuwbouw komen van belegger en ontwikkelaar Coltavast BV die het huidige pand wil vervangen door een appartementencomplex van vier of vijf bouwlagen en op de begane grond (de plint) ruimte biedt voor culturele en creatieve bedrijven. Volgens de plannen moeten de woningen zelfstandige twee- en driekamer huurwoningen worden met een gemiddelde grootte van 60m2. De initiatiefnemer wil woningen in een gemengd programma realiseren met middenhuur en vrije sector huur, om bij te dragen aan meer menging in de wijk en om de doorstroming te bevorderen. Tevens onderzoekt Coltavast of een deel van de atelierwoningen in de sociale huur gerealiseerd kan worden voor kunstenaars en creatieve ondernemers.
De woningen kunnen geschikt zijn voor mensen met een middeninkomen en senioren die zelfstandig en nabij het centrum willen wonen.

“Wij hebben de initiatiefnemer groenlicht gegeven om de plannen verder te onderzoeken, omdat de plannen een mooie combinatie bevatten van de bouwopgave waar we voor staan”, zegt wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling). “Hier wil de initiatiefnemer betaalbare huurwoningen bouwen, in een buurt op loopafstand van het centrum. De plannen kunnen de vergroeningsambitie voor Rotsoord verder helpen, en er komt ruimte voor culturele bedrijvigheid dat past bij het creatieve karakter van het gebied.”  

De initiatiefnemer wil op het eigen terrein en in de openbare ruimte om het nieuw te bouwen complex groen toe te voegen, waar het nu nog versteend is. Dit past in de ambitie om het gehele gebied Rotsoord te vergroenen. Voor de nieuwbouw is een groendak voorzien.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht