Verdubbeling inzamelpunten voor kerstbomen

Utrechters kunnen hun kerstboom na gebruik inleveren op veertig inzamelpunten verspreid over de stad, ruim twee keer zo veel als vorig jaar. Verder haalt de gemeente kerstbomen opnieuw op twee data huis-aan-huis op en kunnen de bomen ook worden ingeleverd bij de afvalscheidingsstations. Vorig jaar haalde de gemeente zo’n 50.000 kerstbomen op.

Alle Utrechtse huishoudens ontvangen deze maand een brief met alle informatie over de inzameling van kerstbomen en afval op en rond de feestdagen. Bewoners kunnen hun kerstboom van 2 t/m 31 januari aanbieden bij de inzamelpunten. De locaties staan vermeld op www.utrecht.nl/kerstboom. Inwoners kunnen hun boom ook inleveren bij de afvalscheidingsstations aan de Tractieweg 120, Zwarte Woud 250 en Mostperenlaan 2. Verder worden kerstbomen huis-aan-huis opgehaald in de weken van 6 en 13 januari. “We hopen dat we hiermee onze inwoners beter tegemoet komen en dat zij gemakkelijk gebruik kunnen maken van deze mogelijkheden”, zegt wethouder Klaas Verschuure (circulaire economie).

Duurzame verwerking kerstbomen
De gemeente wijst bewoners tevens op de mogelijkheden om een kerstboom te ‘huren’ of om een boom met kluit te kopen. Omdat kerstbomen niet gecomposteerd kunnen worden via het normale groente-, fruit- en tuinafval, moeten ze apart worden ingezameld en verwerkt. De apart ingezamelde kerstbomen verwerken we in Utrecht tot speciale compost, dat goed werkt als bodembedekker. Naar verwachting zullen er ook dit jaar zo’n 45.000 tot 50.000 kerstbomen worden opgehaald.

Wijziging ophaaldagen rond feestdagen
In verband met de feestdagen veranderen de ophaaldagen van het afval dat huis-aan-huis wordt opgehaald. Deze wijzigingen gelden voor restafval, groente,- fruit- en tuinafval, papier en karton en voor plastic, blik en pak. In de huis-aan-huisbrief van de gemeente staat vermeld wat de wijzigingen rond de feestdagen zijn. Actuele informatie over de afvalinzameling is verder te vinden op de site mijnafvalwijzer.nl of in de gratis afvalwijzer-app.

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht