Verhuizing Utrechtse Rashonden Vereniging (URV) met een half jaar uitgesteld

De verhuizing van de Utrechtse Rashonden Vereniging (URV) van sportpark Zuilen naar sportpark Overvecht Noord is met ruim een half jaar uitgesteld. Vanwege onvoorziene uitloop van werkzaamheden en de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen heeft de gemeente dit besluit genomen.

 

De situatie is ontstaan doordat er vanaf begin augustus nog werkzaamheden plaatsvinden op de sportvelden. Het hoofd- en trainingsveld (de Kooi) krijgen in die periode kunstgras. Hierdoor zijn deze velden korte tijd niet te gebruiken. Ook loopt er een flora- en faunaonderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen op en rond het park, voor het plaatsen van veldverlichting langs het hoofdveld. Hierdoor mogen vanwege wet- en regelgeving de lichten niet aan. Daarnaast wordt het trainingsveld (de Kooi) gerenoveerd en deze zal naar verwachting eind september met verlichting worden opgeleverd.

Met voetbalvereniging EDO, een van de gebruikers van het park, is afgesproken dat er voldoende wedstrijd- en trainingscapaciteit moet zijn, ook in een tijdelijke situatie. Om te zorgen dat er genoeg ruimte blijft voor deze voetbalclub, heeft de gemeente de komst van URV met een half jaar uitgesteld. De komst van URV zou ertoe leiden dat er tijdelijk niet genoeg ruimte is om te trainen en om wedstrijden te spelen voor de huidige gebruikers van het park.
 
Teleurstellend
URV was van plan binnen zeer afzienbare tijd te verhuizen naar sportpark Overvecht Noord. “Als gemeente vinden we dit een zeer ongelukkige situatie. Het is in de eerste plaats ontzettend teleurstellend voor URV. De voorbereidingen voor hun verhuizing waren in volle gang en zij zagen uit naar de start van een mooie zomer vol activiteiten op hun nieuwe plek”, zegt wethouder Maarten van Ooijen (sport). “We doen er als gemeente alles aan om sport de ruimte te geven in de stad, binnen de schaarse ruimte die er is. We vinden het erg belangrijk dat iedereen over voldoende veldruimte beschikt. We hebben gezocht naar allerlei mogelijkheden om de verhuizing naar Overvecht Noord toch door te laten gaan, maar dat is helaas nu niet gelukt.”
 
Dominators
Zodra de kunstgrasvelden er liggen en het flora- en faunaonderzoek is afgerond, kan URV naar verwachting in maart 2022 alsnog verhuizen naar het park. Naast de uitgestelde verhuizing van URV, is ook de verhuizing van American Football vereniging Dominators uitgesteld. Zij zouden per januari 2022 van het sportpark op Manitobadreef 4 naar sportpark Zuilense Vecht verhuizen. Zij blijven tot de zomer 2022 op sportpark Manitobadreef 4.
 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht