Victor Everhardt voorgedragen als nieuwe wethouder Amsterdam

Victor Everhardt wordt op 6 november in de gemeenteraad van Amsterdam voorgedragen als nieuwe wethouder. Vanochtend is het Utrechtse college van Burgemeester & Wethouders hierover geïnformeerd. Burgemeester Jan van Zanen: “Victor Everhardt is een bijzonder fijne collega en een locoburgemeester waar ik altijd op kon bouwen. Hij heeft zich de afgelopen negen jaar met hart en ziel ingezet voor Utrecht. Daar heb ik veel waardering voor. Mede namens het college wens ik hem alle goeds in Amsterdam en uiteraard blijven wij hem op de voet volgen.”

Everhardt heeft diverse portefeuilles bekleed in Utrecht. Hij introduceerde het Gezond Stedelijk Leven als leidend thema in de gemeente en was onder meer verantwoordelijk voor de transformatie van het Stationsgebied. Ook zette hij zich in Utrecht in voor de vernieuwing van de jeugdzorg en bijstand.

“Ik heb met ontzettend veel plezier in Utrecht gewerkt maar de kans om voor de grootste stad van Nederland te gaan werken kwam onverwachts op mijn pad. Amsterdam is een stad die mij ook zeer inspireert. Het voelt goed om deze stap te maken en ik kijk er naar uit om de komende 2,5 jaar daar aan de slag te gaan. Natuurlijk ga ik Utrecht enorm missen”, aldus Everhardt. 

 

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht