Vijf panden dicht vanwege drugsoverlast en illegaal gokken

Burgemeester Jan van Zanen heeft drie panden in Utrecht gesloten vanwege de vondst van hennep, één pand vanwege drugsoverlast en één koffiehuis vanwege illegaal gokken.

Hennepkwekerij
De burgemeester sluit twee woningen waar de politie een hennepkwekerij heeft aangetroffen. Het gaat om woningen aan de Dommeringdreef 241 in de wijk Overvecht en de Eechoudlaan 121 in de wijk Zuidwest. De politie heeft in de woningen respectievelijk 122 en 405 wietplanten aangetroffen. De situatie was in beide gevallen zeer brandgevaarlijk.
 
Ook sluit de burgemeester een bedrijfspand aan de Californiëdreef 25 in de wijk Overvecht. De politie vond in dit pand een hennepknipperij, 9.25 kilo wiet en twee gestolen auto's. De burgemeester sluit de drie panden op basis van de Opiumwet voor de duur van één jaar.
 
Drugsoverlast
Een woning aan de Veldstraat 1 in de wijk Noordwest is gesloten vanwege drugsoverlast. De woning werd gebruikt door drugsgebruikers en dealers. De politie vond zowel harddrugs als softdrugs in de woning. Buurtbewoners spreken al langere tijd van een onhoudbare situatie. Er werd gedeald op straat en 's nachts was er veel overlast en lawaai.
 
De burgemeester sluit ook dit pand op basis van de Opiumwet en voor de duur van één jaar. Hij doet dat om de overlast in de buurt weg te nemen en de bekendheid van het pand in het drugscircuit te doorbreken.
 
Illegaal gokken
Ook een koffiehuis aan de Amsterdamsestraatweg 334 in de wijk Noordwest is gesloten. De politie en inspecteurs van de gemeente troffen hier illegale gokactiviteiten aan. De horecavergunning van de eigenaar is ingetrokken. Gemeente en politie zetten zich in om illegale praktijken op dit deel van de Amsterdamsestraatweg een halt toe te roepen.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht