Vijfde Tiny Forest geopend in speeltuin Majellapark

Wethouder Lot van Hooijdonk, buurtbewoners en kinderen van de Asch van Wijckschool hebben woensdag het Tiny Forest en de speeltuin in het Majellapark officieel geopend. Samen onthulden zij, op gepaste afstand van elkaar, het informatiebord met de naam van het Tiny Forest: ‘Bosch van Wijck’. De naam van het vijfde Utrechtse minibos is door de leerlingen zelf bedacht. "Utrecht is weer een 'Bosch' rijker", zei Van Hooijdonk. "Het is klein maar fijn en leuk voor jong en oud."

De opening van het Tiny Forest en onthulling van de naam zouden al tijdens de Nationale Boomfeestdag op 18 maart gebeuren, maar dat ging vanwege de coronamaatregelen niet door. Met de aanleg van het bos zijn de speeltoestellen op een andere plek gekomen. Het Bosch van Wijck heeft een open ruimte, het buitenlokaal, waar kinderen op warme dagen buiten les krijgen. Zo zijn leerlingen van de Asch van Wijckschool opgeleid tot Tiny Forest Rangers. Maar ook voor buurtbewoners is het een prettige en gezonde plek om elkaar te ontmoeten. Het bos zorgt voor meer biodiversiteit en bovendien voor verkoeling op warme dagen en waterberging bij zware regenval in de stad.

Utrecht telt inmiddels vijf van dit soort minibossen en wil samen met initiatiefnemer IVN ((Instituut voor Natuureducatie) de komende tijd nog twee Tiny Forests aanleggen om te zorgen voor meer groen in de stad. Sinds 2019 is Utrecht partnergemeente Tiny Forest, een initiatief van IVN om samen met gemeenten en buurtbewoners de natuur in de stad dichterbij te brengen. Voor de twee nog aan te leggen minibossen, zoeken IVN en de gemeente Utrecht nog initiatiefnemers en scholen die in hun eigen wijk een Tiny Forest willen realiseren. Wil jij een Tiny Forest aanleggen bij jou in de buurt? Dien je plan in via https://www.utrecht.nl/contact of www.ivn.nl/tinyforest/initiatiefnemer.

Wethouder Lot van Hooijdonk woensdag bij de opening met leerlingen van de Asch van Wijckschool

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht