WIL in je buurt wint Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022

De organisatie WIL in je buurt heeft de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022 gewonnen. Zij ontvangen hierbij 2500 euro. De tweede prijs ging naar Odensehuis Andante en de derde prijs naar Big Brothers Big Sisters Utrecht. Het duo Kenza Grep en Luca de Vlieger (15 en 16 jaar) werden vrijwilliger van het jaar. De trofeeën werden overhandigd door wethouder Linda Voortman en financieel en operationeel directeur van FC Utrecht en juryvoorzitter Edo Keuning.

 

De winnaars van de Utrechtse Vrijwilligerstrofee 2022 zijn op de Nationale Dag van de Vrijwilliger bekend gemaakt. Stadion de Galgenwaard was de locatie van de feestelijke uitreiking.

Winnaar Vrijwilligerstrofee: WIL in je buurt 

WIL in je buurt is enerzijds het wijk informatiepunt van Vleuten-De Meern en anderzijds het verzamelpunt voor burenhulpdiensten. Met ongeveer 100 vrijwilligers is het een grote en zeer professionele organisatie die hecht verankerd is in de gemeenschap. Hun zakelijke kant is een voorbeeld voor vele andere vrijwilligersorganisaties en zijn ze met door hun betrokkenheid en het proactief aanbieden van hulp onmisbaar voor de wijk.

Naast de winnaars van de tweede (Odensehuis Andante) en derde prijs (Big Brothers Big Sisters Utrecht), waren de genomineerde: Theater Lombok, Serve the City en Buurtkamer de Klop. Zij ontvingen een eervolle vermelding.

Vrijwilliger van het jaar: Kenza Grep en Luca de Vlieger

Uit de drie genomineerde vrijwilligers koos de jury het duo Kenza Grep en Luca de Vlieger als winnaar, zij wonnen daarmee 500 euro.
Kenza en Luca zijn pas 15 en 16 jaar oud en organiseren al jaren projecten en evenementen voor hun wijk Vleuten – De Meern. Hun wens is de wereld een stukje fijner maken door goed te doen waar ze nu kunnen: hun eigen wijk. Ze organiseren sportdagen, feestjes voor kinderen met een handicap, buurtmarkten en nog veel meer. Ook kijken ze hoe ze bijvoorbeeld oude(re) mensen ondersteuning kunnen bieden. Kenza en Luca zijn hiermee een inspiratie voor velen en laten zien dat vrijwilligerswerk voor elke leeftijd is. Ook is de impact van hun werk groot; ze zijn goud waard voor de buurt.

De overige genomineerde vrijwilligers waren Louay Biram (steunpunt GGZ) en Tineke Zwarts (Taal doet Meer). Zij ontvingen een eervolle vermelding.

Lees alles over de Utrechtse Vrijwilligerstrofee op www.vcutrecht.nl/vrijwilligerstrofee.    
       

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht