Woningen op de plek van sportschool in Zuilen

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Intentiedocument Minister Talmastraat 20-22 vastgesteld. De eigenaar wil het pand slopen en ca. 24 duurzame appartementen voor middeninkomens realiseren met in de plint bedrijvigheid of dienstverlening. In het huidige pand zit een sportschool die gaat sluiten. Het college heeft groen licht gegeven om dit initiatief verder te onderzoeken.

Het initiatief gaat uit van een appartementengebouw, met op de begane grond (de plint) ruimte voor bijvoorbeeld bedrijfjes en dienstverlenende instellingen. Via een onderdoorgang is een groen binnenterrein bereikbaar waar in de plannen tevens een gemeenschappelijke fietsenberging en autoparkeerplekken zijn voorzien. Het dak van het wooncomplex wil de initiatiefnemer bedekken met groen zodat regenwater goed kan worden opgenomen.   

Wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling en wijkwethouder Noordwest): “In Zuilen is behoefte aan huurwoningen voor middeninkomens. Ook streven we naar levendige gemengde wijken. Dit plan met middenhuur woningen en bedrijvigheid of dienstverlenende functies sluit hier heel goed bij aan.”
De gehele wijk Noordwest bestaat momenteel voor 34 procent uit sociale huurwoningen en voor 41 procent uit koopwoningen.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht