Zevende Tiny Forest geopend aan Van Brammendreef

Kinderen van de Cleophasschool en Spoorzicht in Overvecht hebben woensdag samen met buurtbewoners een nieuw Tiny Forest aan de Van Brammendreef geopend. Het Tiny Forest krijgt de naam ‘Het Wonderlijke Bos’. Deze naam is door de kinderen zelf bedacht. Alle kinderen adopteerden hun eigen boom, die ze in de toekomst kunnen onderzoeken en verzorgen. Het Instituut voor Natuureducatie (IVN) heeft voorafgaand aan de plantdag een les over het bos verzorgd. Het is het zevende Tiny Forest in Utrecht.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bosje zo groot als een tennisbaan. In een open ruimte (het buitenlokaal) krijgen de kinderen op warme dagen buiten les over de natuur. Het bos trekt veel planten en dieren en zorgt voor verkoeling op warme dagen en vangt water op als het hard regent in de stad. Het is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en egeltjes, maar ook voor de buurt.

Sinds 2019 is Utrecht partnergemeente Tiny Forest, een initiatief van IVN om samen met gemeenten, buurtbewoners en scholen de natuur in de stad dichterbij te brengen. Met het Tiny Forest aan de Van Brammendreef is Utrecht zijn belofte nagekomen om ten minste vier Tiny Forests te planten. Het zijn er zelfs zeven geworden. De andere Tiny Forests zijn te vinden in het Majellapark, Cremerstraat (Nieuw Engeland), Muziekplein (Terwijde), Baden Powellpark (Tolsteeg), Utrecht Science Park en op het schoolplein van de Beatrixschool in De Meern.

Foto: Kinderen van Cleophasschool en Spoorzicht openen hun Tiny Forest Het Wonderlijke Bos

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht