Zwemmen in Utrechtse zwembaden weer mogelijk

Er kan vanaf vandaag weer gezwommen worden bij Den Hommel, Fletiomare, De Kwakel of de Krommerijn. De Utrechtse zwembaden worden gefaseerd geopend: het gaat vooralsnog om banenzwemmen voor volwassenen op afspraak. Daarnaast geeft dit de Utrechtse zwembaden de mogelijkheid om te ervaren hoe het gaat met het reserveren van tijden, de looproutes en de andere maatregelen die zorgen voor verantwoord zwemmen

Banenzwemmen
Reserveringen voor banenzwemmen kunnen telefonisch gemaakt worden bij het zwembad. In totaal zijn er in elk zwembad zes banen open: twee keer een vrije baan, twee keer een doorzwembaan en twee keer een snelle baan. Per baan mogen maximaal vijf mensen tegelijk zwemmen, zodat de benodigde afstand gehouden kan worden. Meer informatie is te vinden op www.utrecht.nl/zwembaden.

Aangescherpte huisregels
Er zijn een flink aantal voorzorgsmaatregelen genomen door de zwembaden. Met de verplichte reserveringen is steeds duidelijk hoeveel mensen aanwezig zijn en publiek is niet welkom. Ook mensen die ziek zijn, worden opgeroepen om thuis te blijven. Daarnaast zijn de toiletten grotendeels dicht, kunnen mensen niet douchen na het zwemmen en moeten mensen thuis hun badkleding aandoen. Er worden looproutes uitgezet om en binnen de zwembaden en mensen krijgen een signaal wanneer de zwemtijd om is en zij het bad moeten verlaten. De zwembaden volgen het protocol Verantwoord Zwemmen.

Schoolzwemmen en zwemmen voor verenigingen
Als het banenzwemmen goed verloopt, gaan vanaf 18 mei schoolzwemmen en het aanbod vanuit watersportverenigingen weer van start. Het schoolzwemmen is afhankelijk van de eigen programmering van basisscholen. In goed overleg, en met de ervaringen die we tot dat moment hebben, kunnen de verenigingen starten met hun trainingen.

Doelgroepenzwemmen, zwemlessen en recreatief zwemmen
Na dinsdag 2 juni kan, als banenzwemmen, schoolzwemmen en het aanbod van watersportverenigingen goed is verlopen, doelgroepzwemmen en/of zwemlessen beginnen. Recreatief zwemmen is voorlopig niet mogelijk. Met de verwachte drukte is 1,5 meter afstand houden moeilijk.

Hulp en contact Gemeente Utrecht

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier

Contactgegevens voor pers

Bezoekadres

Stadsplateau 1
3521 AZ Utrecht

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht