Energie besparen voor bedrijven

Soms kunt u met kleine stappen al meer besparen dan u denkt. De verwarming lager zetten, openstaande deuren sluiten, ledlampen installeren en de verlichting ’s nachts uit laten: het is vaak een kleine moeite. Alles bij elkaar scheelt het flink op de energierekening.

  Deur dicht om energie te besparen

  Houdt u de deur van uw zaak zoveel mogelijk dicht? Daarmee bespaart u op een makkelijke manier al veel energie. Daar komt nog eens bij dat dichte deuren:

  • de luchtkwaliteit in uw zaak verbeteren
  • voor minder tocht zorgen
  • dieven afschrikt

  Deurbordje aanvragen

  Doet u de deur dicht? Plak een deurbordje op uw deur. Zo weten bezoekers dat u gewoon open bent, maar de deur dicht houdt om energie te besparen. Het bordje is gemaakt van recyclebaar materiaal en heeft een zuignap. U vraag het gratis deurbordje aan via e-mail.

   

  Vraag deurbordje aan

  Meer makkelijke bespaartips

  Ook lampen of reclameverlichting uit doen na sluitingstijd. Of de terrasverwarming vervangen door dekens of (elektrische) kussens scheelt op de energierekening. Op de website Zet ook de knop om staan meer kleine tips met grote impact. Daarnaast zijn er specifieke bespaartips voor:

  Isoleren

  Door uw gebouw te isoleren, voorkomt u onnodig warmte- en koudeverlies. Daarmee bespaart u op uw energierekening én blijft uw gebouw koel in de zomer en warm in de winter. Maak gebruik van logische momenten zoals een verhuizing of verbouwing. Dan is de extra investering voor isolatie vaak lager.

  Energiebesparingsplicht

  Heeft uw bedrijf of instelling een energieverbruik van meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 aardgas? Dan bent u verplicht om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder uit te voeren. Welke maatregelen voor uw bedrijfstak gelden staan op de website van het RVO.

  Hulp bij verder verduurzamen

  Om verder te verduurzamen kunt u zonnepanelen plaatsen, een warmtepomp installeren of overstappen op elektrisch koken. Vaak is het lastig om uit te zoeken wat nu de beste optie is voor uw bedrijf. Hiervoor kunt u advies vragen bij het energieloket.

  Stel uw vraag aan ons energieloket

  De adviseurs helpen u graag op weg met advies op maat, hulpmiddelen en financiering. Dit is gratis.

  Hulp en contact Duurzaam ondernemen