Prostitutie Het Nieuwe Zandpad

De plannen van de Stichting Huisvesting het Nieuwe Zandpad voldoen toch niet aan de eisen. Daarom moesten we hun inschrijving afwijzen. In juni 2021 kreeg de stichting een voorlopige gunning voor de huur van de grond. De stichting kon haar plannen uitwerken voor het bouwen van 96 werkruimten. Maar de plannen voldoen niet aan de gestelde eisen van de gemeente. Dat bleek uit gesprekken met de stichting.

Met het Nieuwe Zandpad wilden we een plek mogelijk maken waar sekswerkers veilig, zelfstandig en in vrijheid kunnen werken. Dat met zo min mogelijk overlast voor de omgeving. Het gaat om een plek voor raamprostitutie tussen de waterzuivering en de Einsteindreef.

Onderzoek

Het is nog niet duidelijk wat dit nu betekent voor prostitutie in Utrecht en wat er gaat gebeuren met de grond. De optie voor raamprostitutie op het Nieuwe Zandpad blijft bestaan. Dit is de enige locatie in de stad met deze bestemming. Een groep experts gaat nu een voorstel maken over de toekomst van sekswerk in Utrecht. Rond de zomer van 2022 is dit voorstel klaar.

Meer informatie

  • Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het Nieuwe Zandpad? Stuur dan een e-mail naar nieuwezandpad@utrecht.nl.
  • Wilt u weten waarom de ramen aan het Zandpad en de Hardebollenstraat zijn gesloten? Of meer weten over de geschiedenis van het Nieuwe Zandpad? Bekijk de voorgeschiedenis.

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur