Het Nieuwe Zandpad

De plannen van de Stichting Huisvesting het Nieuwe Zandpad voldoen toch niet aan de eisen. Daarom moesten we hun inschrijving afwijzen. In juni 2021 kreeg de stichting een voorlopige gunning voor de huur van de grond. De stichting kon haar plannen uitwerken voor het bouwen van 96 werkruimten. Maar de plannen voldoen niet aan de gestelde eisen van de gemeente. Dat bleek uit gesprekken met de stichting.

Met het Nieuwe Zandpad wilden we een plek mogelijk maken waar sekswerkers veilig, zelfstandig en in vrijheid kunnen werken. Dat met zo min mogelijk overlast voor de omgeving. Het gaat om een plek voor raamprostitutie tussen de waterzuivering en de Einsteindreef.

  Onderzoek toekomst van sekswerk

  Het is nog niet duidelijk wat dit nu betekent voor sekswerk in Utrecht en wat er gaat gebeuren met de grond. Een groep experts heeft een advies gemaakt over de toekomst van sekswerk. Daar hoort raamprostitutie ook bij. Burgemeester en wethouders komen voor 1 december met een reactie op de adviezen. Daarna maken zij beleid en regels voor de toekomst van sekswerk in Utrecht.

  Meer informatie

  • Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond het Nieuwe Zandpad? Stuur dan een e-mail naar nieuwezandpad@utrecht.nl.
  • Wilt u weten waarom de ramen aan het Zandpad en de Hardebollenstraat zijn gesloten? Of meer weten over de geschiedenis van het Nieuwe Zandpad? Bekijk de voorgeschiedenis.

  Hulp en contact

  Telefoon

  14 030

  Maandag t/m vrijdag 8.30 – 17.30 uur