Ondernemen Kantorenlocaties

Utrecht heeft een gevarieerd aanbod van kantorenlocaties, van kleine sfeervolle kantoorpanden in de binnenstad tot goed bereikbare, hoogwaardige locaties aan de rand van stad. U kunt in Utrecht kantoorruimte kopen of huren. Op een aantal locaties kunt u kavels kopen.

Hebt u interesse in een kavel op een kantorenlocatie, stuur een e-mail naar de afdeling Economische Zaken via ez@utrecht.nl. Wij brengen u dan in contact met de kantorenadviseur van de gemeente.

Locaties

Papendorp

Papendorp is een kantorenlocatie voor (inter)nationale dienstverleners op het knooppunt van A2 en A12. U vindt hier zakelijke dienstverleners, verschillende kantoorpanden van plein tot groot. Papendorp ligt in een parkomgeving met goed openbaar vervoer. Het parkmanagement wordt gedaan door parkmanagement-papendorp.nl.

Bekijk het overzicht met de beschikbare kavels (pdf, 312 kB)

Stationsgebied Utrecht CS

Het Stationsgebied Utrecht CS en omgeving is volop in ontwikkeling. U vindt rondom het centraal station grote zakelijke en financiële dienstverleners, maar ook transport, overheid en non-profit organisaties.

Leidsche Rijn Centrum

In Leidsche Rijn wordt op de kruising van het spoor en de overkapte snelweg A2 een nieuw centrum gebouwd. Naast winkels en woningen komen hier ook kantoren.

Bekijk het overzicht met de beschikbare kavels (pdf, 253 kB)

Overige kantorenlocaties

In de volgende gebieden zijn geen beschikbare kavels meer. Het zijn vaak gemengde locaties met bijvoorbeeld woningen, horeca en industrie.

Binnenstad

In de historische binnenstad vindt u veel voorzieningen. Er zijn (kleine) zakelijke dienstverleners en non-profit kantoorgebruikers. De binnenstad is uitstekend te bereiken met het openbaar vervoer.

Oost

In de omgeving van Wilhelminapark en Maliebaan staan monumentale herenhuizen en kantoorvilla’s. U vindt hier vooral zakelijke dienstverleners zoals advocatenkantoren. Op loopafstand vindt u winkels en meerdere busverbindingen. Belangen van ondernemers in Oost worden behartigt door de ondernemersvereniging.

Rijnsweerd

De locatie Rijnsweerd ligt in Utrecht Oost bij de A28, A12 en A27. Rijnsweerd ligt bij  park Bloeyendael en dichtbij het Utrecht Science Park. U vindt hier middelgrote en grote zakelijke en financiële dienstverleners, verzekeraars, openbaar bestuur en non–profit organisaties. Rijnsweerd is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bekijk de ontwikkelingen voor Rijnsweerd en Utrecht Science Park.

Rijnsweerd heeft een ondernemerskring

Kanaleneiland

Kanaleneiland ligt in het zuidwesten van Utrecht. Dichtbij de afrit van de A12. Of neem de sneltram of bus. U bent in 10 minuten van Utrecht Centraal station in Kanaleneiland. Ook het transferium Westraven, winkelcentrum Kanaleneiland, park Transwijk, de meubelboulevard en het Amsterdam-Rijnkanaal zijn dichtbij. Kanaleneiland heeft diverse ondernemersverenigingen

Overvecht

Overvecht ligt in het noordoosten van Utrecht. Er staan middelgrote tot grote kantoren van maatschappelijke organisaties, handel en transport. Overvecht is goed te bereiken door het station Utrecht Overvecht maar ook door verschillende busverbindingen. Ondernemersvereniging Nieuw Overvecht.

Lage Weide

Lage Weide ligt in Utrecht noordwest. De kantoren staan vooral langs de A2, de noordelijke ringweg en de Atoomweg. Lees meer over de Industrievereniging Lage Weide (ILW) op lageweide.nl. Op duurzaamlageweide.nl leest u meer over de plannen om Lage Weide te verduurzamen.

Oudenrijn

Oudenrijn ligt in het zuidwesten van Utrecht aan de N198 bij knooppunt Oudenrijn (A2/A12). U vindt hier een aantal middelgrote kantoren van zakelijke dienstverleners.

Galgenwaard

Galgenwaard ligt ten oosten van de Waterlinieweg en de kantoren vindt u rond het stadion Galgenwaard. Het is een mix van grote en kleine zakelijke en financiële dienstverleners, ICT en sportondernemingen.

Wilt u ruimte kopen of huren?

Bekijk het actueel aanbod op:

Kantoorruimte vindt u in Utrecht en omgeving via een makelaar. Een overzicht van makelaars in Utrecht vindt u in het uitklapmenu hieronder.

Let op!: Hebt u een ruimte op het oog? U kunt uw vragen over bouwplannen of bedrijfsplannen aan ons stellen.

Kleine ruimte huren?

Downloads

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur