Ondernemen Leegstaande panden hergebruiken

De gemeente Utrecht zorgt dat leegstaande gebouwen opnieuw gebruikt worden. Dat noemen we transformeren. Een leegstaand pand zoals een kantoor, ziekenhuis of school is te gebruiken voor woningen, studenteenheden, hotels, voorzieningen en creatieve activiteiten. Dat kan tijdelijk zijn of blijvend.

Mogelijkheden voor leegstaande ruimte

Bent u op zoek naar ruimte voor uw activiteit of plan, of hebt u ruimte beschikbaar? Kijk dan op www.makelpunt-utrecht.nl.

Leegstaande kantoorruimte

Ziet u leegstaande kantoorruimte die goed voor iets anders gebruikt kan worden? Of bent u eigenaar van kantoorruimte waar u nog geen bestemming voor hebt? Neem dan contact met ons op via kantorenloods@utrecht.nl. Wij helpen graag mee om de ruimte weer een nuttige invulling te geven.

Subsidie haalbaarheidsonderzoek woonruimte

Bent u eigenaar van een leegstaand gebouw? Dan kunt u subsidie aanvragen. Daarmee kunt u laten onderzoeken of het haalbaar is uw leegstaande gebouw te verbouwen tot zelfstandige woonruimte. Deze woonruimte is dan bedoeld voor starters en studenten. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld leegstaande bedrijfsruimte, winkelruimte en garages.

Vraag subsidie haalbaarheidsonderzoek aan

Onduidelijkheid over de haalbaarheid van een verbouwplan is soms een hindernis bij het maken van plannen. Met deze subsidie wil de gemeente dit makkelijker maken.

Hulp en contact Economische zaken

Telefoon

14 030

E-mail

ez@utrecht.nl

Postadres

Postbus 8406, 3503 RK Utrecht

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag, 9.00 - 17.00 uur