Weekje weg

spelende kinderen

Hebt u een laag inkomen? En bent u al lang niet op vakantie geweest? Dan kunt u misschien met uw kinderen (van 0 tot en met 12 jaar) een week gratis op zomervakantie.

De gemeente en Stichting Weekje Weg betalen de vakantie. U betaalt alleen een borg van € 50. Dit bedrag krijgt u op de eerste dag van de vakantie terug.

Hoe ziet de vakantie eruit?

De vakantie is op een vakantiepark, met bos, hei en speeltuin. Voor iedereen vanaf 6 jaar is er een fiets. Er zijn leuke activiteiten. De kinderen kunnen heerlijk spelen en nieuwe vriendjes maken.

Er zijn 2 soorten vakanties

1.    In een groot groepshuis
U heeft met uw gezin een eigen slaapkamer, met eigen toilet en douche. U  bent met maximaal 10 andere gezinnen in het huis. Er wordt voor u gekookt. En 3 vrijwilligers begeleiden de week. U blijft wel zelf verantwoordelijk voor uw kinderen.

2.    In een stacaravan of Finse blokhut
met een woonkamer, keuken, 2 slaapkamers en een badkamer. Dit is voor gezinnen met maximaal 4 en in een enkel geval 6 personen. U kookt zelf. Op 3 dagen zorgt het vakantiepark voor uw avondeten. U staat op een veld met andere gezinnen. Elke dag komt een vrijwilliger langs. U krijgt dan tips over wat u kunt doen op het vakantiepark en in de buurt.

Hoe gaat u naar het vakantiepark?

U wordt met de bus gebracht en gehaald. De bus vertrekt van winkelcentrum Overvecht.

Wanneer kunt u mee?

  • U staat ingeschreven in de gemeente Utrecht. Ook Vleuten de Meern en Leidsche Rijn vallen hieronder.
  • U hebt een gezin of een 1-oudergezin met kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Voor kinderen ouder dan 12 jaar is deze vakantie niet zo leuk. Daarom kunnen zij niet mee. Alleenstaanden kunnen helaas ook niet mee.
  • U hebt een laag inkomen of een U-pas.
  • U bent al een aantal jaar niet op vakantie geweest en de afgelopen 3 jaar niet mee geweest met Weekje weg. Er kunnen maximaal 27 gezinnen mee. Als u heel lang niet op vakantie bent geweest, krijgt u voorrang.
  • U kunt de Nederlandse taal spreken en goed begrijpen.

Aanmelden voor zomervakantie 2023 kan niet meer

U kunt zich helaas niet meer aanmelden. Weekje Weg in de zomervakantie van 2023 zit vol. Het maximum aantal gezinnen dat mee kan is bereikt.

Aanmelden voor 2024

Informatie over het aanmelden voor de zomervakantie in 2024 plaatsen we in januari 2024 op deze pagina.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.30 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie