Vroeg hulp bij achterstand in betalen van rekeningen

Hebt u een achterstand in het betalen van rekeningen van uw verhuurder, zorgverzekeraar, energie- of waterbedrijf? Dan geven die organisaties een signaal daarover aan ons door. U kunt dan zo vroeg mogelijk hulp van ons krijgen bij geldzorgen. Zodat uw geldzorgen niet groter worden.

Dit is landelijk zo afgesproken. We noemen dit 'vroegsignalering'.

Welke hulp kunt u krijgen?

De gemeente of het buurtteam kan u helpen u bij het krijgen van de juiste hulp. Misschien hebt u recht op extra geld, zoals zorg- en huurtoeslag. Of wij kunnen u helpen om met de organisatie af te spreken dat u de rekening in delen mag betalen.

Onze hulp is gratis. U zit nergens aan vast.

Hoe kunt u hulp van ons krijgen?

Wij laten u weten welke organisatie een achterstand in betalen aan ons heeft doorgegeven. Dat doen wij op 1 van de volgende manieren:

  • u krijgt een brief
  • of u krijgt een sms
  • of u krijgt een e-mail
  • of wij komen langs en bellen bij u aan. Bent u niet thuis? Dan doen wij een kaart in uw brievenbus.

Wij vragen u in die brief, sms, e-mail, of op de kaart om zelf contact met ons op te nemen.

U kunt een e-mail sturen naar vroegsignalering@utrecht.nl, of bellen naar 030 – 286 33 50.

Zelf afspraken maken over betalen

Hebt u een rekening gekregen en hebt u problemen met het betalen daarvan? Dan kunt u ook zelf direct contact opnemen met de organisatie die de rekening naar u stuurde. U kunt bijvoorbeeld vragen of u de rekening in delen mag betalen.

Hebt u geen achterstand in het betalen van rekeningen? Dan hoeft u niets te doen. Wilt u informatie over uw betaling? Neem dan contact op met de organisatie die de rekening naar u stuurde.

Persoonsgegevens

Wilt u weten hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens? Kijk dan in het register verwerkingen. Klik op: Zoek in het register. Vul in bij Naam gegevensverwerking: vroegsignalering.

Hulp bij geldzorgen of schulden

Hebt u geen brief, sms, e-mail, of kaart van ons ontvangen? Maar wilt u wel hulp bij geldzorgen of schulden? Kijk dan op Hulp bij geldzorgen en schulden hoe wij u kunnen helpen.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.30 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie