Vroeg hulp bij achterstand in betalen van rekeningen

Hebt u een achterstand in het betalen van rekeningen van uw verhuurder, zorgverzekeraar, energie- of waterbedrijf? Dan geven die organisaties een signaal daarover aan ons door. U kunt dan zo vroeg mogelijk hulp van ons krijgen bij geldzorgen. Zodat uw geldzorgen niet groter worden.

Dit is landelijk zo afgesproken. We noemen dit 'vroegsignalering'.

Bekijk video 'Vroeg hulp bij een achterstand' van NVVK

Welke hulp kunt u krijgen?

De gemeente of het buurtteam kan u helpen u bij het krijgen van de juiste hulp. Misschien hebt u recht op extra geld, zoals zorg- en huurtoeslag. Of wij kunnen u helpen om met de organisatie af te spreken dat u de rekening in delen mag betalen.

Onze hulp is gratis. U zit nergens aan vast.

Hoe kunt u hulp van ons krijgen?

Wij laten u weten welke organisatie een achterstand in betalen aan ons heeft doorgegeven. Dat doen wij op 1 van de volgende manieren:

  • u krijgt een brief
  • of u krijgt een sms
  • of u krijgt een e-mail
  • of wij komen langs en bellen bij u aan. Bent u niet thuis? Dan doen wij een kaart in uw brievenbus.

Wij vragen u in die brief, sms, e-mail, of op de kaart om zelf contact met ons op te nemen.

U kunt een e-mail sturen naar vroegsignalering@utrecht.nl, of bellen naar 030 – 286 33 50.

Zelf afspraken maken over betalen

Hebt u een rekening gekregen en hebt u problemen met het betalen daarvan? Dan kunt u ook zelf direct contact opnemen met de organisatie die de rekening naar u stuurde. U kunt bijvoorbeeld vragen of u de rekening in delen mag betalen.

Hebt u geen achterstand in het betalen van rekeningen? Dan hoeft u niets te doen. Wilt u informatie over uw betaling? Neem dan contact op met de organisatie die de rekening naar u stuurde.

Persoonsgegevens

Wilt u weten hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens? Kijk dan in het register verwerkingen. Klik op: Zoek in het register. Vul in bij Naam gegevensverwerking: vroegsignalering.

Hulp bij geldzorgen of schulden

Hebt u geen brief, sms, e-mail, of kaart van ons ontvangen? Maar wilt u wel hulp bij geldzorgen of schulden? Kijk dan op Hulp bij geldzorgen en schulden hoe wij u kunnen helpen.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.00 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie