Zelf geldzorgen oplossen

Op deze pagina leest u hoe u zelf aan de slag kunt gaan met geldzaken.

De Geldzaak

Hebt u vragen of zorgen over geldzaken? Dan kan de Geldzaak u gratis helpen met advies en ondersteuning. U kunt langsgaan bij 1 van de locaties in Utrecht, eerst een afspraak maken, of Whatsappen.

Startpunt Geldzaken

Maak online een geldplan dat bij u past. Stap voor stap krijgt u uitleg wat u kunt doen om uw situatie te verbeteren. Bijvoorbeeld een geldplan over sparen en aflossen, bijna 18, met pensioen, of een geldplan voor zzp’ers.

U-map

In deze gratis ordner kunt u uw administratie makkelijk terugvinden.

Bijeenkomsten over geldzaken van U centraal

Door een verandering in uw leven kan uw inkomen veranderen. Bijvoorbeeld door corona, een scheiding, ontslag, pensioen, in of na de bijstand. In 1 gratis bijeenkomst krijgt u informatie over financiële regelingen en toeslagen en hoe u geld kunt besparen. Of volg op een tijdstip dat u zelf kiest een gratis e-learning over een lager inkomen door corona.

Cursussen over geldzaken en administratie bij U Centraal

Hoe kunt u beter rondkomen van uw inkomen? Wat is er mogelijk aan tegemoetkomingen en toeslagen? Hoe krijgt u meer overzicht over uw administratie? Dat leert u in een gratis cursus bij U Centraal.

Huishoudboekje

Maakt u zich iedere maand zorgen over het betalen van uw rekeningen? Misschien is het Huishoudboekje iets voor u. De gemeente zorgt dan voor het betalen van de belangrijkste vaste lasten uit uw inkomen. Meedoen is gratis.

Geld en hulp bij rondkomen

Hebt u moeite met rondkomen? Kijk dan of u hulp of extra geld kunt krijgen.

Hulp bij geldzorgen en schulden

Maakt u zich zorgen over geld? Of hebt u geldproblemen? Kijk dan hoe u hulp kunt krijgen.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.30 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie