Bijstand en reiskostenvergoeding

Hebt u een bijstandsuitkering? En krijgt u hulp bij het vinden van werk of volgt lessen voor het werk dat u gaat doen? Als de enkele reis meer dan 4 kilometer is, krijgt u reiskostenvergoeding.

Aanvragen is niet nodig

Als u recht hebt op de reiskostenvergoeding, krijgt u deze automatisch. U ontvangt de vergoeding aan het einde van de periode dat u hulp krijgt. U betaalt de reiskosten dus eerst zelf.

Reist u langer dan 6 maanden 3 of meer dagen per week? Dan betalen we de reiskostenvergoeding iedere maand. U krijgt geen brief als u recht hebt op reiskostenvergoeding. We maken het bedrag meteen op uw rekening over.

Volgt u lessen of wordt u begeleid door een re-integratiebedrijf?

Dan krijgt u de reiskostenvergoeding niet van ons maar van die organisatie zelf. Zij vertellen u hier meer over.

Hoogte van de reiskostenvergoeding

Reist u meer dan 4 kilometer per enkele reis? Dan betalen wij uw reiskosten voor de hele reis. De reiskostenvergoeding is € 0,23 per kilometer. We kijken naar de afstand van uw woonadres tot aan het adres van het re-integratiebedrijf of de plek waar u lessen volgt. We gaan daarbij uit van de kortste route van de ANWB-routeplanner. Het maakt dus niet uit of u met het openbaar vervoer of met eigen vervoer reist.

Reist u op 1 dag naar meerdere plekken? Dan krijgt u voor elke reis die meer dan 4 kilometer per enkele reis is, een reiskostenvergoeding. U hoeft geen vervoerskaartjes of andere bewijzen te bewaren en in te leveren.

Geen reiskostenvergoeding

U krijgt geen reiskostenvergoeding als de enkele reis tot en met 4 kilometer is. We zien deze reiskosten als gewone dagelijkse kosten. Misschien kunt u deze afstand fietsen. Dan hoeft u deze reiskosten niet te maken.

Hulp en contact Werk en inkomen

Telefoon

14 030

Bereikbaar maandag tot en met vrijdag
9.00 - 17.30 uur

Bezoekadres

Stadsplateau 1, Utrecht

Alle contactinformatie