Huiseigenaren met een asbestdak

Wilt u uw asbestdak (laten) verwijderen? Dan moet u eerst een afspraak maken met de gemeente. Er komt dan kosteloos een inspecteur bij u langs. De inspecteur bekijkt of u het asbest zelf mag verwijderen. En hij adviseert hoe u dit op een veilige manier kunt doen.

Bel voor het maken van een afspraak naar: 14 030

Strenge regels voor verwijderen asbest

Voor het verwijderen van asbest zijn strenge regels. U mag niet zomaar asbest zelf verwijderen. In de volgende gevallen moet u sowieso een erkend bedrijf inschakelen:

  • het asbestdak is beschadigd, versleten of verweerd
  • het dak is groter dan 35m2
  • het dak moet zonder beschadiging verwijderd kunnen worden

Geeft de inspecteur aan dat u het asbest zelf mag verwijderen? Dan krijgt u gratis 2 setjes beschermingsmiddelen en inpakfolie waarin u het afval naar een afvalscheidingsstation kunt brengen. Daarnaast kunt u gebruikmaken van een gratis aanhanger. 

Met meerdere buren of wijkgenoten

Hebben uw buren of wijkgenoten ook een asbestdak? Het kan voordelig zijn om samen asbest te verwijderen. U krijgt dan een gratis een afvalcontainer waarin het asbest geplaatst kan worden. Deze container voeren wij aan het eind van de dag weer af. Willen u en buren hiervan gebruikmaken, meld u dan aan via het telefoonnummer: 14 030.

Door een erkend bedrijf

Wilt of moet u het asbest laten weghalen door een bedrijf? Vaak kunnen de bedrijven die asbest verwijderen voordeliger werken als ze meerdere bij elkaar liggende adressen tegelijkertijd aanpakken. Bijvoorbeeld in een straat of wijk.

Asbest (laten) verwijderen

In deze video ziet u op welke manier u uw asbestdak kunt (laten) verwijderen.

Alle mogelijkheden op een rijtje

Asbest eraf, zonnepanelen erop

De verwijdering van asbestdaken is een mooie kans om energiebesparende maatregelen te treffen. Zonnepanelen kunnen een interessante mogelijkheid zijn. U kunt er ook voor kiezen het asbestdak te vervangen door een groen dak.

Hulp en contact Bouwen en verbouwen