Azotod-gebouw: terrein opknappen

Fase project:
In voorbereiding

Geplande uitvoering:
Onbekend

We gaan het terrein bij het Azotod-gebouw in De Meern opknappen. We willen we er een veilige en aantrekkelijke plek van maken. Het blijft ook een plek waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten.  

Wat gaat we doen en waarom?

Het terrein rond het Azotod-gebouw heeft een opknapbeurt nodig. Door de jaren heen is het een rommelige plek geworden. Veel bestrating ligt scheef en er is weinig groen. De plek is bedoeld als ontmoetingsplek voor jongeren, maar is niet erg aantrekkelijk. Daar willen we wat aan doen. Er komt meer groen en we willen nieuwe wandelpaden maken voor mensen uit de buurt.

We hebben subsidie gekregen om het terrein op te knappen, maar er is niet veel geld. Daarom kijken we hoe we het op een creatieve manier toch kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld door spullen opnieuw te gebruiken.

Het is mogelijk dat er over een tijd een nieuw gebouw bij komt op het terrein. Het gaat dan om een gebouw met een culturele of maatschappelijke bestemming. Het is nog niet zeker of en wanneer dat gaat gebeuren. 

Waar ligt het terrein precies?

Het gaat om de Meerndijk 126. Het terrein ligt in de hoek van de Meerndijk en de C.H. Letschertweg. Het grenst aan het Mauritspark. Veel mensen kennen het als het gebouw van muziekpodium Azotod. In 2023 kocht een kerkgenootschap het gebouw. Er worden nu ook kerkdiensten gehouden.  

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
21 meiInloopavond voor mensen uit de buurt en jongeren
Najaar 2024 Uitvoering van de werkzaamheden

Hulp en contact Azotod-terrein

Telefoonnummer

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl