Briljantlaan 11-15: nieuwbouw

Fase project:
in voorbereiding

Geplande bouw:
nog niet bekend

Er zijn plannen om aan de Briljantlaan 11-15 een nieuw gebouw te bouwen met ruimte voor woningen en bedrijven. Hiervoor worden het Esso tankstation, de wasstraat en garageboxen op de locatie gesloopt. Samen met ontwikkelaars werken we dit idee verder uit.

Wat komt er?

De ontwikkelaars DVP Planontwikkeling en VORM willen op de hoek van Briljantlaan en Rotsoord een nieuw duurzaam gebouw bouwen met ruimte voor wonen en werken. Ze willen ongeveer 140 tot 170 appartementen bouwen. Op de begane grond komt ruimte voor werken en creativiteit. De woningen passen bij mensen die het fijn vinden om in een levendige en creatieve buurt te wonen. Het gebouw krijgt een parkeergarage met daarboven een groene binnentuin.

Op deze plek zit nu een Esso tankstation, autowasstraat en een paar garageboxen. Het is een belangrijke plek in de wijk, met aan 2 kanten groen van de kinderboerderij, volkstuinvereniging en Tolsteegplantsoen. Het uiterlijk van het nieuwe gebouw moet passen bij het stoere, industriële gezicht van Rotsoord. 

Meer woningen en groen

In Utrecht is veel vraag naar woningen. In het gebied Rotsoord lopen meerdere projecten waarbij (oude) bedrijfsgebouwen worden vervangen door ruimtes voor wonen, werken, creativiteit en cultuur.

Daarnaast willen we de openbare ruimte in Rotsoord verbeteren en groener maken. Met het nieuwe gebouw kan er ook een openbare route tussen de straten Rotsoord en Ravenoord komen. Zo verbeteren we de verbinding binnen Rotsoord.

Volgende stappen

Het intentiedocument is goedgekeurd. In dit document staan de bouwplannen die we verder gaan onderzoeken. De volgende stap is het opstellen van een zogenaamde ‘bouwenvelop’. In de bouwenvelop staan de wensen en eisen voor het bouwplan en de omgeving eromheen.  Daarna komt er een ontwerp.

Bekijk het intentiedocument van Briljantlaan 11-15

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Utrecht. Kies voor de wijk Zuid.

Hulp en contact Briljantlaan 11-15

Telefoon

14 030

E-mail

Briljantlaan11-15@utrecht.nl