Hart van De Meern

compilatie beelden De Meern

Bewoners, ondernemers en ontwikkelaar willen een levendig en vitaal dorpshart voor De Meern. Het belangrijkste doel is dat het dorpshart van De Meern een autoluwe, gezellige en levendige ontmoetingsplek wordt voor iedereen.

Hiervoor zijn er verschillende projecten in het Hart van De Meern:

Opnieuw inrichten Castellumlaan

We richten de Castellumlaan opnieuw in. Ook vervangen we het riool. Samen met de buurt kijken we hoe de Castellumlaan eruit gaat zien.

Lees meer over het opnieuw inrichten van de Castellumlaan

Hart van De Meern Noord

Bouwplannen Castellumplein

Er komen 57 eengezinswoningen op het grasveld en 11 appartementen. Op de begane grond van het appartementencomplex is plek voor commerciële voorzieningen aan het Castellumplein.

  Planning bouw tussen Castellumlaan en Oosterlengte
  WanneerWat
  Voorjaar 2023nieuwe buurt klaar

  Als alle bouw- en inrichtingswerkzaamheden klaar zijn, komt er weer groen en ruimte om te spelen en om honden uit te laten. De ontwikkelaar plaatst er, onder andere, nieuwe speeltoestellen. Zo gauw de bouwwerkzaamheden en de veiligheid het toelaten, komt er een tijdelijk voetpad langs de begraafplaats naar de nieuwe straat ‘Donderwolk’ bij de Zandweg.

  Informatie over de woningen

  De grond van het terrein tussen de Castellumlaan en de Oosterlengte is eigendom van de projectontwikkelaar Bon-Groep. De Bon-Groep bouwt hier nieuwe woningen.

  Lees meer op woneninhartvandemeern.nl

  Ondergrondse containers

  We zoeken naar een geschikte plek voor ondergrondse containers. Dit is lastig, bijvoorbeeld doordat er onder de Castellumlaan veel kabels en leidingen lopen.

  Maatregelen tegen overlast verkeer

  We kregen veel meldingen van bewoners over ongewenst rijgedrag en verkeersonveiligheid in het Hart van De Meern-Noord. We nemen binnenkort enkele maatregelen om dit tegen te gaan.

  • We plaatsen paaltjes en zwerfkeien op de stoep en groenstrook van de Rolwolk.
  • We plaatsen paaltjes op de toegang naar de Donderwolk vanaf de Zandweg. 

  Hart van De Meern Zuid

  Voor dit gebied is in 2015 een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (pdf, 6,9 MB) vastgesteld. In het gebied waar de ‘dorpstuin’ in ligt, is de Jumbo vertrokken. De grond van de voormalige Jumbo is niet van de gemeente. We voeren met de eigenaar gesprekken over een mogelijke ontwikkeling.

  Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern