Hart van De Meern

compilatie beelden De Meern

Bewoners, ondernemers en ontwikkelaar willen een levendig en vitaal dorpshart voor De Meern. Het belangrijkste doel is dat het dorpshart van De Meern een autoluwe, gezellige en levendige ontmoetingsplek wordt voor iedereen.

Hiervoor zijn er verschillende projecten in het Hart van De Meern:

Aanpassingen Castellumlaan

In 2023 vervangen we het riool en de verharding van de rijbaan in de Castellumlaan. Het bouwverkeer rijdt dan ook niet meer over deze route. Nu is dat nog nodig voor de bouw van het gebied tussen de Castellumlaan en Oosterlengte. Voor de verdere herinrichting van de Castellumlaan gaan we nog in gesprek met de omwonenden.

Hart van De Meern Noord

Bouwplannen Castellumplein

Er komen 57 eengezinswoningen op het grasveld en 11 appartementen. Op de begane grond van het appartementencomplex is plek voor commerciële voorzieningen aan het Castellumplein.

Planning bouw tussen Castellumlaan en Oosterlengte
WanneerWat
Voorjaar 2023nieuwe buurt klaar

Als alle bouw- en inrichtingswerkzaamheden klaar zijn, komt er weer groen en ruimte om te spelen en om honden uit te laten. De ontwikkelaar plaatst er, onder andere, nieuwe speeltoestellen. Zo gauw de bouwwerkzaamheden en de veiligheid het toelaten, komt er een tijdelijk voetpad langs de begraafplaats naar de nieuwe straat ‘Donderwolk’ bij de Zandweg.

Informatie over de woningen

De grond van het terrein tussen de Castellumlaan en de Oosterlengte is eigendom van de projectontwikkelaar Bon-Groep. De Bon-Groep bouwt hier nieuwe woningen.

Lees meer op woneninhartvandemeern.nl

Hart van De Meern Zuid

Voor dit gebied is in 2015 een Stedenbouwkundig Programma van Eisen (pdf, 6,9 MB) vastgesteld. In het gebied waar de ‘dorpstuin’ in ligt, is de Jumbo vertrokken. De grond van de voormalige Jumbo is niet van de gemeente. We voeren met de eigenaar gesprekken over een mogelijke ontwikkeling.

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern