Jagerskade: bouw woningen

Fase project:
Bouw afgerond

Het voormalige party/congrescentrum 'het Vechthuis' aan de Jagerskade bij de Rode Brug heeft in 2017 nieuwe eigenaren gekregen. De nieuwe eigenaren hebben er nieuwe woningen gebouwd.

Wat komt er?

De oude gebouwen van 'het Vechthuis' aan de Jagerskade 13 en 15 worden nog verbouwd. Hier komt horeca. Verder komt er extra groen dat voor iedereen toegankelijk is.

Er zijn al in totaal 67 appartementen in 3 verschillende woongebouwen gebouwd. Onder de woningen ligt een halfverdiepte, doorlopende parkeergarage voor auto’s van bewoners en bezoekers.

Meer verschillende woningen

De huurwoningen zijn allemaal vrije sector en middenhuur. Dit helpt mee om meer verschillende woningen in Overvecht te bouwen. Huurders hadden voorrang als zij doorstroomden vanuit een sociale huurwoning. Daardoor zijn er op andere plekken in de stad weer 23 sociale huurwoningen beschikbaar gekomen.

Energieneutrale woningen

De ontwikkelaar heeft een plan gemaakt met veel aandacht voor duurzaamheid. Alle woningen zijn energieneutraal. De woningen hebben geen gasaansluiting, maar worden voorzien van warmte uit de bodem en zonnepanelen.

Groen om de bouwblokken

Het groen direct rond de bouwblokken is privé voor de bewoners, maar er komt ook openbaar toegankelijk groen. Zo komt er een pad van de Loevenhoutsedijk naar de Jagerskade. Ook het groen aan de Vechtzijde en rond de horeca wordt openbaar toegankelijk Tussen de afsluiting van het buurthuis met het parkje komt een doorgang zodat het park ook gebruikt kan worden bij evenementen.

Wat gaat er gebeuren?

Wanneer doen we wat?
WanneerWat
2024Oplevering openbaar groen om de bouwblokken
2024 - 2025Verbouwing van 'het Vechthuis' voor horeca

Wat is er al gebeurd?

  • April 2024: de woningen zijn opgeleverd
  • Augustus 2022: start voorbereidingen bouw appartementen

Hulp en contact

Telefoon

14 030

Maandag t/m vrijdag 9.00 – 17.00 uur