Kloosterweide: bouw woningen

Fase project
In voorbereiding

Er is een plan om in het gebied rondom het oude klooster aan de Kloosterweide/Hindersteinlaan woningen te bouwen.

Wat is het plan?

Kloosterweide B.V. is eigenaar en ontwikkelaar van het gebied rondom het oude klooster aan de Kloosterweide/Hindersteinlaan. Zij willen in het gebied ongeveer 140 huurwoningen bouwen, voornamelijk voor ouderen. Waarvan ongeveer 50 tot 60 woningen voor de sociale huur. Het plan is om meerdere gebouwen aan de rand van het gebied te bouwen, van maximaal 4 lagen hoog. Het voormalig klooster is van een andere eigenaar, en wordt gebruikt door woonzorgcentrum Villa Spes Nostra. Er wonen dementerende ouderen. Kloosterweide B.V. wil 24 appartementen bij bouwen voor Villa Spes Nostra. Ook is het plan dat de kloostertuin met fruitboomgaard openbaar toegankelijk wordt. Hoe precies is nog niet duidelijk.

Kijk voor meer informatie op de website van de ontwikkelaar

Wat is al gebeurd?

  • Op 14 december 2021 organiseerden we samen met de ontwikkelaar een informatiebijeenkomst.
  • In september 2021 stelde het college van burgemeester en wethouders het plan vast. Dit plan heet het intentiedocument. Dit betekent dat Kloosterweide B.V. hun plan verder mag onderzoeken en uitwerken.

Wat is het vervolg?

Het is nog niet zeker of het plan doorgaat en hoe het eruit komt te zien. Kloosterweide B.V. gaat het plan eerst verder onderzoeken en uitwerken. Samen met de gemeente maken ze een bouwenvelop. Hierin komen ook randvoorwaarden van de gemeente voor het plan. Als er woningen bijkomen, vinden we het belangrijk dat deze goed in de omgeving passen. Het gebied moet groen blijven en bruikbaar worden voor de omgeving. De ontwikkelaar informeert de omgeving en betrekt de omwonenden zo veel mogelijk bij de invulling van de bouwenvelop.

Hulp en contact Leidsche Rijn groeit

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl