Lunettenbaan 51-65: nieuwbouw

Fase project:
in voorbereiding

Geplande bouw:
nog niet bekend

Er zijn plannen om de 2 kantoorgebouwen aan Lunettenbaan 51-65 te slopen en te vervangen. Er komt een nieuw gebouw met ruimte voor woningen, werkruimte en voorzieningen.

Wat gaan we doen?

In het nieuwe gebouw komen verschillende types appartementen. Op de begane grond komt ruimte voor voorzieningen als een kantoor, werkplaats, kinderopvang, sportschool of horeca.

Van idee naar plan

We gaan nu samen met de ontwikkelaar Lunettenbaan C.V. onderzoeken wat er mogelijk is op deze locatie en welke functies er het beste passen. Daarbij willen we de mening van omwonenden en ondernemers meenemen.

We maken nu de bouwenvelop. In de bouwenvelop staan de wensen, eisen en voorwaarden voor het bouwplan.  Voor deze bouwplannen is een verandering van het omgevingsplan (dit was het bestemmingsplan) nodig. Als de bouwenvelop is vastgesteld door het college, komt er een ontwerp voor het gebouw. Daarna komt er een planning voor de sloop en bouw.

Bekijk het intentiedocument van Lunettenbaan 51-65

Waar helpt dit project aan mee?

Met het nieuwe gebouw aan Lunettenbaan 51-65 komen er extra woningen bij in Utrecht Zuid. Ook wordt de omgeving levendiger door de verschillende functies die op de begane grond komen. Dit zorgt voor een gezonde leefomgeving voor iedereen.

Meer over een gezonde stad van en voor iedereen

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Utrecht. Kies voor de wijk Zuid.

Hulp en contact Lunettenbaan 51-65

Telefoon

14 030

E-mail

Lunettenbaan51-65@utrecht.nl