Eendrachtlaan 10, bouw wooncomplex

Op Eendrachtlaan 10 staat over een paar jaar het wooncomplex Concorde met 215 huurappartementen. Op deze plek stond een verouderd kantoorpand.

Dit project is een voorbeeld van hoe we bouwen aan een meer gemengde stadswijk. Waar ruimte is voor wonen, werken en ontspannen. Stap voor stap veranderen past bij een gezonde groei van de stad. Het project is onderdeel van de Merwedekanaalzone.

Wat komt er?

Het project Concorde bestaat uit 2 bouwblokken. Aan de kant van de Beneluxlaan komt een woontoren van 16 bouwlagen en aan de kant van de Vliegend Hertlaan een carrévormig gebouw van 6 bouwlagen. Verdeeld over deze gebouwen komen in totaal 215 appartementen:

 • 40 sociale huurappartementen
 • 45 middenhuurappartementen
 • 130 vrije sector huurappartementen

De appartementen variëren in grootte en prijsklasse. Ze hebben een gemeenschappelijke binnentuin boven op de half verdiepte parkeergarage.

Inschrijven voor een woning

Inschrijven voor een woning kan nu nog niet. Meer informatie hierover volgt, zodra bekend is wanneer het wooncomplex precies klaar is. De woningen in de sociale en de middenhuur komen dan ook te staan op de website van woningnet.

Planning

Wat gebeurt wanneer
wanneerwat
zomer 2021start sloop kantoorpand

half 2022 

start bouw
2024wooncomplex klaar

Wat is er al gebeurd?

 • Voorjaar 2021
  Raad stelt het bestemmingsplan vast.
 • Zomer 2020
  Inspraakperiode ontwerpbestemmingsplan.
 • December 2019
  College stelt bouwenvelop vast. Hierin heeft de gemeente de eisen, wensen en randvoorwaarden voor de ontwikkelende partij vastgelegd. De reacties van de inloopavond zijn erin verwerkt. De bouwenvelop is de basis voor de verdere uitwerking en het bestemmingsplan.
 • Maart 2018
  Inloopavond voor bewoners van de omringende appartementencomplexen en andere belanghebbenden. Er is gesproken over de indeling van het gebouw, het gebruik van deelauto’s en de fietsenberging en de inrichting van de openbare ruimte. Een aantal omwonenden gaf aan dat zij hier graag willen gaan wonen.
 • Januari 2017
  College stelt het startdocument vast. Hierin staat waarom de gemeente het interessant vindt om dit initiatief verder te onderzoeken.

Hulp en contact Merwedekanaalzone

Telefoon

14 030

E-mail

merwedekanaalzone@utrecht.nl