Nieuwbouw Lomanlaan 103-105

Status project
In uitvoering

Waarschijnlijk klaar
2025

Woningcorporatie Woonin (voorheen Mitros) wil nieuwe huurwoningen bouwen op de plek van het kantoorpand aan de Lomanlaan 103-105. De rustige plek aan park Transwijk is geschikt voor meer en betere huurwoningen in Transwijk.

Op 1 december 2022 heeft de gemeenteraad ingestemd met het nieuwe bestemmingsplan voor deze locatie. U kunt hier tegen in beroep gaan. Dit kan tot en met 26 januari 2023.

Wat komt er en waarom?

Woonin wil 215 appartementen bouwen, vooral sociale huur. De woningen zijn heel geschikt voor ouderen uit de buurt die in hun wijk willen blijven wonen. Op de begane grond komen woningen en is er een ruimte gereserveerd voor horeca. Door de rustige ligging aan het park is dit een goede plek om meer en betere huurwoningen in Transwijk te bouwen. De nieuwbouw draagt ook bij aan een mooiere Lomanlaan.

Bestemmingsplan

In het bestemmingsplan staan regels over het gebruik van de grond en gebouwen. Het nieuwe bestemmingsplan voor de Lomanlaan 103-105 biedt de mogelijkheid voor 2 woontorens met een maximale bouwhoogte van 45 en 50 meter.

In de Zuidtoren is er een mogelijkheid voor horeca. De omgeving rondom de woontorens heeft de bestemming groen waarmee het groene karakter van het park wordt doorgetrokken. Ook is er op de locatie ruimte gereserveerd voor een brug voor fietsers en voetgangers.

Bekijk bestemmingsplan en mogelijkheden voor beroep

Verdere planning

Woonin gaat nu bij de gemeente een omgevingsvergunning aanvragen. Via de pagina Bouwplannen in uw buurt kunt u op de hoogte blijven van het aanvragen en verlenen van de omgevingsvergunning. De sloop van het gebouw is al begonnen. De nieuwbouw is waarschijnlijk in 2025 klaar.

Meer informatie over dit project

Planning

Wanneer gebeurt wat?
WanneerWat
Eind 2022Omgevingsvergunning
2023Sloop van het oude gebouw
2025Nieuwbouw klaar

Wat is al gebeurd?

  • Het college van B en W heeft de ambities en randvoorwaarden voor de nieuwbouw vastgesteld. Dit heet de bouwenvelop. De reacties van de buurt op de concept-bouwenvelop en onze antwoorden zijn hierin meegenomen.

Bekijk de bouwenvelop en de reacties met antwoorden

Hulp en contact Lomanlaan

Telefoon

14 030

E-mail

lomanlaan103105@utrecht.nl