Werkzaamheden en bouwprojecten in Grauwaart

Op deze pagina:


Zorgwoningen bij Boerderij Den Hoet

Aan de Belcampostraat 8 ligt boerderij Den Hoet met een loods en schuur. De vorige eigenaar kwam bij de gemeente met het idee om in de loods zorg- en seniorenwoningen te bouwen. De boerderij werd tot oktober 2022 gebruikt als zorgboerderij (dagbesteding). In 2022 nam All-In Real Estate de boerderij Den Hoet over.

Wat is het plan?

All-In Real Estate wil de loods vervangen voor nieuwbouw. Er komen appartementen voor mensen die zorg nodig hebben. Op het terrein komen voor bewoners en bezoekers 22 parkeerplekken. Dit zijn genoeg parkeerplekken volgens de parkeernorm. Bewoners in zorgwoningen hebben meestal geen eigen auto. Ook vernieuwt de ontwikkelaar de boerderij en schuur. Wat hierin komt weten ze nog niet.

Wat is er al gebeurd?

  • Samen met de eigenaar hebben we in 2019 een intentiedocument gemaakt. Hierin staan het plan van de eigenaar en afspraken om te onderzoeken of het plan door kan gaan. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met dit plan en heeft het document vastgesteld.
  • Op 13 juli 2021 presenteerden de eerste eigenaar, de architect en de gemeente het schetsontwerp online aan omwonenden. Zij reageerden positief op het plan om zorg- of seniorenwoningen te bouwen. Er waren vragen over het aantal parkeerplekken. Ook vroegen omwonenden zich af of het groen in de omgeving zo blijft. We halen geen groen weg.
  • Eind 2022 stopten de activiteiten van de zorgboerderij, het kattenpension in de schuur en de caravanstalling in de loods.
  • Er zat asbest in de loods en de schuur. De eigenaar heeft besloten om de loods in het eerste kwartaal van 2023 te slopen. 

Vervolg

  • De ontwikkelaar maakt een ontwerp voor de nieuwe zorgwoningen. En onderzoekt nog een aantal zaken. Als dit klaar is informeert de ontwikkelaar de buurt. Omwonenden mogen reageren op het plan. De ontwikkelaar maakt daarna een definitief ontwerp. 
  • Als het ontwerp af is vraagt de ontwikkelaar een vergunning aan om te starten met de bouw. 

Nieuwbouw op Dirck Hoetweg 5

Op Dirck Hoetweg 5, in het oude Informatiecentrum Leidsche Rijn, zit nu een sportschool en kinderopvang. De eigenaar van het gebouw heeft nieuwbouwplannen en het gebouw wordt gesloopt. De sportschool en kinderopvang komen terug in het nieuwe gebouw. Er komen ook ongeveer 50 huurwoningen in. Het duurt nog even voordat de plannen worden uitgevoerd. De komende jaren wordt het gebouw namelijk nog verhuurd.

Wat is er al gebeurd?

  • Op 31 januari 2019 was er een inloopavond over de nieuwbouwplannen.
  • Op 23 mei 2019 was er een raadsinformatiebijeenkomst over de nieuwbouwplannen.

Vervolg

De gemeente werkt verder aan een bouwenvelop. Hierin staan de kaders voor de plannen verder uitgewerkt. Als de conceptversie van de bouwenvelop klaar is, bespreken we de plannen met de buurt.

Lees het startdocument Dirck Hoetweg 5


Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern