Op deze pagina:
80 Sociale huurwoningen
Cazas Wonen bouwt ongeveer 80 sociale huurwoningen op twee bouwblokken. Hier komen ongeveer 53 eengezinswoningen. Ook komt er een appartementengebouw met 30 woonzorgappartementen.
Er komt ook een gezamenlijke buurtkamer met een tuin, naast het park. Hier kunnen bewoners en mensen uit de buurt elkaar ontmoeten. De woningen worden gebouwd met hout en gebruiken weinig energie.
Planning
- 2025: Grond klaarmaken voor de bouw
- Najaar 2025: Start bouw
- Voorjaar 2026: Woningen klaar bouwveld
Geluidsscherm langs de A2
Tussen de A2 en de bedrijfskavels maken we een geluidscherm. Dit scherm zorgt ervoor dat het geluid van de weg minder hard aankomt bij de huizen. De gemeente is bezig met de voorbereidingen. Het geluidsscherm is klaar zodra de eerste bewoners in Haarrijn komen wonen.
Horeca aan de Haarrijnseplas
Op het strand aan de Haarrijnseplas komt een nieuwe plek voor horeca. De Utrechtse Horeca Groep gaat hier een nieuwe plek voor horeca maken, ontworpen door Monk Architecten. Het nieuwe restaurant opent eind 2025. Het ontwerp is duurzaam, heeft ronde vormen en is gemaakt van hout. Daardoor past het goed in de natuur en omgeving. De natuurlijke vormen van het hout op het terras lijken op bomen. Het dak houdt warmte binnen en vangt regenwater op. En het dak steekt een stukje uit, waardoor er op warme dagen schaduw is.
Op het dak kunnen bezoekers genieten van het uitzicht. Er is informatie te vinden over de planten en dieren in de omgeving. Ook is er een kas waar ze verse groenten en kruiden voor de keuken kweken.
Groene, drijvende zonne-energie-eilanden op Haarrijnseplas

We willen drijvende zonne-energie-eilanden mogelijk maken op de Haarrijnseplas. Dit kan dan jaarlijks 4 miljoen kilowattuur opleveren. Deze zonne-energie zal de opbrengst van de zonnepanelen van de daken van de ongeveer 700 woningen nog te bouwen buurt Haarrijn gaan aanvullen. Ook de oplaadpalen voor auto’s en de straatverlichting worden hiermee van energie voorzien. Zonnepanelen op water hebben een hogere opbrengst dan zonnepanelen op daken door de natuurlijke koeling en de reflectie van het water. Hiermee wordt Haarrijn energie neutraal.