Leidsche Rijn Centrum

Fotograaf: Luuk Kramer

In Leidsche Rijn wordt hard gewerkt aan een nieuw stadshart: Leidsche Rijn Centrum. Een levendig centrum waar u alles vindt wat een stadscentrum aantrekkelijk maakt. Leidsche Rijn Centrum ligt centraal, met een eigen NS-station en busstation. Het centrum is opgedeeld in de buurten Noord, Kern, Zuid en Oost.

Leidsche Rijn Centrum krijgt naast woningen ook veel cultuur, horeca en winkels. Het centrum heeft een klassiek stratenpatroon met gevarieerde woon- en winkelblokken. De gebouwen hebben 5 tot 8 bouwlagen, en worden afgewisseld met hoogteaccenten. De bouwblokken hebben rustige binnenruimtes en zijn omringd door singels en parken.

In 2030 heeft Leidsche Rijn Centrum ongeveer 5.000 woningen. Het grootste deel daarvan zijn appartementen en een klein deel eengezinswoningen.

Leidsche Rijn Centrum Noord

Leidsche Rijn Centrum Noord ligt ten noorden van station Utrecht Leidsche Rijn en ten westen van de autosnelweg A2. In dit deel komen vooral woningen voor starters en studenten. Er is een plan om een hoogbouwproject (van maximaal 140 meter hoog) te bouwen. In de stroken langs de A2 naast het kantoor van Capgemini is ruimte voor andere kantoren.

Leidsche Rijn Centrum Kern

In de kern van Leidsche Rijn Centrum wordt het winkelgebied gebouwd, met daar boven appartementengebouwen. In en rondom het winkelgebied komen winkels, horeca, een hotel, een gezondheidscentrum, een wijkbureau en een bibliotheek.

Meer over Leidsche Rijn Centrum Kern

Culturele activiteiten Berlijnplein

Op het Berlijnplein zijn er leuke culturele activiteiten voor jong en oud. Naast onder andere de bioscoop is er ruimte voor nog een grote culturele voorziening. De plannen hiervoor worden nog verder uitgewerkt.

Leidsche Rijn Centrum Zuid en Oost

In Leidsche Rijn Centrum Zuid en Oost komen vooral appartementen waar starters, gezinnen en senioren prettig en dichtbij het levendig winkelgebied kunnen wonen. Door Zuid en Oost loopt de ‘cultuuras’: een plek met functies voor cultuur, ontspanning en horeca.

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl