Terwijde

Waterwoningen in Terwijde

Modern wonen in waterrijk en stedelijk Terwijde

In het noordelijke deel van Leidsche Rijn ligt de moderne, dynamische en waterrijke wijk Terwijde. Brede watergangen, rietoevers, kleine bruggetjes en het ruime Waterwinpark zijn bepalend voor de sfeer in het grootste deel van de wijk. Het zuidelijke deel van Terwijde heeft een meer levendig en stedelijk karakter met eengezinswoningen, (starters)appartementen en voorzieningen.

Voorzieningen in Terwijde

  • Verschillende basisscholen met gymzalen, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang in buurtcentrum Forum Waterwin
  • Gezondheidscentrum
  • St. Antonius ziekenhuis
  • Winkelcentrum Terwijde
  • Diverse voorzieningen zoals een zonnestudio, podotherapeut, kapper, makelaar, fysiotherapeut op de begane grond van de winkel-woonblokken
  • De gemeente is samen met de wijk nog opzoek naar een invulling voor het Muziekplein (voormalige locatie van de Albert Heijn).

Bereikbaarheid

Terwijde is goed bereikbaar met de auto, fiets en openbaar vervoer. Het NS-station, Station Utrecht Terwijde, zorgt voor een snelle treinverbinding met Utrecht, Leiden en Den Haag/Rotterdam. De wijk heeft een netwerk van veilige fiets- en voetgangersroutes. Ook rijden de bussen regelmatig door Terwijde. Via de Vleutensebaan rijdt u met de auto rechtstreeks richting de binnenstad van Utrecht en de A2.

Bekijk de ligging van de wijk op de plattegrond.

Stedenbouwkundig plan

Bekijk meer informatie over de plannen:

Van dit gebied hebben wij een voorlichtingstekening gemaakt. Op de tekening staat hoe het gebied eruit ziet en er eruit gaat zien. De tekening bevat heel veel informatie. Daarom is het niet altijd toegankelijk voor mensen met een beperking. Kunt u de tekeningen niet (goed) zien of begrijpt u het niet? Neem dan contact op met het e-mailadres onderaan deze pagina.

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl