Louis Armstrongboulevard: 180 sociale huurwoningen

Fase project:
in voorbereiding

Start bouw:
eind 2024 / begin 2025

Aan de Louis Armstrongboulevard komen 2 gebouwen met ongeveer 180 sociale huurwoningen. Een deel is voor mensen ouder dan 70 jaar. Woningbouworganisaties Bo-Ex en Habion maken de woningen en verhuren ze. 

Wat komt er?

Aan de Louis Armstrongboulevard komen 180 sociale huurwoningen. Bo-Ex en Habion maken een plan hiervoor. Er komen 2 aparte gebouwen met elk ongeveer 90 huurappartementen. Ongeveer 90 appartementen zijn straks voor mensen ouder dan 70 jaar. Allebei de gebouwen zijn driehoekig van vorm en krijgen maximaal 5 lagen. We willen dat de stijl en hoogte van de gebouwen goed in de omgeving passen. Aan de kant van de Louis Armstrongboulevard komt een groen pleintje.

Parkeren

Onder 1 van de gebouwen komt een parkeergarage. Hier kan een deel van de bewoners hun auto parkeren. We kijken nog naar hoeveel parkeerplekken nodig zijn voor de woningen met ouderen. We kijken ook naar de parkeerplaatsen vlakbij die nu nog niet volledig worden gebruikt. Voor fietsen komen parkeerplekken in het gebouw.

Op de hoogte blijven

Wilt u meer weten over de bouw van de sociale woningen aan de Louis Armstrongboulevard? Bekijk de website van woningcorporatie Bo-Ex.

Planning

Bo-Ex en Habion werken aan het plan. Na de zomer van 2023 organiseren zij een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Bewoners uit de omgeving ontvangen hiervoor een uitnodiging. De bouw start waarschijnlijk eind 2024 of begin 2025. 

Waar ligt het project?

De gebouwen komen op de hoek van de Louis Armstrongboulevard en de Rijnkennemerlaan-Noord.

Hulp en contact Project Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

Telefoon

14 030

E-mail

leidscherijngroeit@utrecht.nl