Rijksstraatweg 124: bouw woningen en uitbreiden Kloosterpark

Fase project:
ontwikkeling plannen

Geplande bouw:
nog niet bepaald

Er is een plan om aan de Rijksstraatweg 124 in De Meern 4 duurzame woningen te bouwen. Ook het Kloosterpark wordt groter. Om dit mogelijk te maken wil de initiatiefnemer 2 huizen die er nu staan slopen. 

Wat gaat er gebeuren en waarom?

Initiatiefnemer Kloostergaerde B.V. heeft een voorstel gemaakt voor nieuwbouw aan de Rijkstraatweg 124. Door de nieuwe indeling van het stuk grond wordt het Kloosterpark groter. Wij hebben het voorstel gezien en vinden het goed dat de initiatiefnemer het plan verder onderzoekt. 

Het plan in het kort

  • Slopen van de 2 woningen die er nu staan  
  • Bouwen van 4 vrijstaande, duurzame woningen  
  • Uitbreiden van het Kloosterpark tot aan de Rijksstraatweg
  • Maken van een nieuwe, brede ingang voor het park aan de Rijksstraatweg

Bekijk het intentiedocument Kloosterpark

Eisen voor de bouw

Kloostergaerde B.V. gaat de eisen voor de bouw van 4 woningen uitwerken. Die eisen staan in iets dat we een 'bouwenvelop' noemen. 

Op de hoogte blijven en meedenken 

De initiatiefnemer gaat binnenkort met de omwonenden in gesprek over de eisen voor de bouw van de 4 woningen. Daarna organiseren zij een bijeenkomst voor de buurt. Hierna nemen wij een besluit over de eisen voor de bouw.

Nieuwsbrief Utrecht

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling van de Rijksstraatweg 124? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Utrecht. Kies voor De Meern.

Planning

Wanneer gebeurt wat?
WanneerWat
Najaar 2023Eisen uitwerken voor het bouwen van 4 woningen
Nog niet bekendInformatiebijeenkomst buurtbewoners

Wat is al gebeurd?

  • 19 september 2023: wij keurden het goed om het plan om het Kloosterpark uit te breiden en 4 nieuwe duurzame woningen te bouwen verder te onderzoeken. 

Waar ligt het project?

Het stuk grond waar het om gaat ligt ten noorden van het Kloosterpark. Het gebied grenst aan de noordkant aan de Rijksstraatweg en aan de westkant aan de Albanusweg. Ten oosten van het gebied waar de nieuwe huizen komen, staan huizen.

Bekijk de website van Kloostergaerde

Hulp en contact Rijksstraatweg 124