't Goylaan 1-7: tijdelijke huurwoningen

Status project:
In uitvoering

Waarschijnlijk klaar in:
3e kwartaal 2024

In het kantoorgebouw aan 't Goylaan 1-7 komen huurwoningen. Eigenaar Goylaan Utrecht B.V. past de binnenkant van het gebouw aan en maakt er 56 appartementen in voor studenten en jongvolwassenen tot 27 jaar.

Wat komt er?

Eigenaar Goylaan Utrecht B.V. had plannen om het gebouw aan te passen naar permanente woningen in de sociale huursector. Omdat met permanente bewoning van het gebouw de kantoorfunctie zou verdwijnen, komt er nu tijdelijke (15 jaar) woningbouw in de sociale sector. Zo komen er 56 woningen bij op de krappe woningmarkt en staat het gebouw niet langdurig leeg. In de tussentijd onderzoekt de eigenaar, samen met de gemeente en de buurt, welke mogelijkheden er zijn voor de permanente invulling van deze plek. Dat kunnen woningen zijn, maar ook kantoorruimte of een mix.

Goylaan Utrecht B.V. past het kantoorgebouw aan de binnenkant aan en maakt het energiezuiniger. Aan de buitenkant wordt de gevel schoongemaakt. Onder de overkapping komt een fietsenstalling voor bewoners.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
1e kwartaal 2024Start werkzaamheden
3e kwartaal 2024Oplevering woningen

Wat is al gedaan?

  • Mei 2023: Informeren omwonenden
  • April 2023: raadsbrief over de plannen voor het aanpassen van kantoorpand naar tijdelijke woningen.

Vragen over dit project

De toewijzing van de woningen gebeurt volgens de regels van sociale huurwoningen. We laten op deze pagina zo snel mogelijk weten hoe geïnteresseerden zich kunnen inschrijven voor een van de woningen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via noordoostoostzuid@utrecht.nl

Hulp en contact 't Goylaan

Telefoon

14 030

E-mail

zuid@utrecht.nl