Zonneveld op geluidswallen A12

We onderzoeken of we zonnepanelen kunnen plaatsen op 2 geluidswallen langs de A12 bij Veldhuizen. De geluidswallen zijn ongeveer 660 meter en 1,5 kilometer lang. We kunnen daarmee voor zo’n 2.000 huishoudens schone energie opwekken.

Eerder zou een projectontwikkelaar zonnepanelen plaatsen op de langste wal. Dat gaat niet meer door, omdat de inkomsten te laag bleken. Daarom werken we nu aan een nieuw plan om hier zelf schone energie op te wekken met zonnepanelen. Met 2 geluidswallen kunnen we ook meer schone energie opwekken. We werken samen met de gemeente Woerden, omdat een van de geluidswallen binnen die gemeente ligt.

Planning

We verwachten dat we in de eerste helft van 2024 een duidelijk plan hebben voor deze geluidswallen. Dan informeren we u via deze website over de planning, het proces en over hoe u kunt meedenken.

Waar liggen de geluidswallen

De geluidswallen liggen langs de A12 ter hoogte van de buurt Veldhuizen. De geluidswal van 1,5 kilometer loopt naast de buurt. De geluidswal van 660 meter ligt net voorbij de buurt richting het westen.

Hulp en contact Energie

Telefoon

14 030

E-mail

energie@utrecht.nl

X (eerder Twitter)

@Energie030