Graffiti

Graffiti kan vervelend zijn om te zien. Schone gevels zijn mooier en geven een fijner en veiliger gevoel. Daarom verwijderen we graffiti in de openbare ruimte.

Graffiti in de buitenruimte of op een openbaar voorwerp (zoals een prullenbak of standbeeld) verwijderen we binnen 4 werkdagen. Kwetsende graffititeksten of afbeeldingen verwijderen we binnen 24 uur.

Graffiti op uw eigendom

We verwijderen vanwege de hoge kosten sinds 1 januari 2021 geen graffiti meer van uw eigendom. Kwetsende graffititeksten of afbeeldingen verwijderen we nog wel gratis na melding en toestemming eigenaar/beheer van het gebouw. Hebt u een koophuis of een winkel? Dan bent u dus zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van graffiti op uw eigendommen.

Hebt u een huurhuis? Neem dan contact op met de verhuurder.

Elektriciteitshuisjes

Elektriciteitshuisjes en –kasten zijn van het elektriciteitsbedrijf Stedin. We verwijderen hier geen graffiti en wildplak. Stedin verwijdert alleen racistische en kwetsende teksten en afbeeldingen. De rest van de graffiti en wildplak blijft dus zitten.

Doe een melding van graffiti

Waar mag u in Utrecht wel graffiti spuiten?

In Utrecht mag u op 3 plekken graffiti spuiten. Dat mag onder de brug bij de A12 bij de IKEA. Dat mag op de lange muur op het terrein van Beton-T naast Vechtclub XL. Het adres is Kon. Wilhelminalaan 4. En dat mag tot en met december 2023 op de noordelijke hoge muur van de Stadsbaantunnel aan het Berlijnplein.

Hulp en contact Onderhoud openbare ruimte

Telefoon

14 030

E-mail

reactieformulier