Onderhoud openbare ruimte Graffiti

Graffiti kan vervelend zijn om te zien. Schone gevels zijn mooier en geven een fijner en veiliger gevoel. Daarom verwijderen we graffiti in de openbare ruimte.

Graffiti in de buitenruimte of op een openbaar voorwerp (zoals een prullenbak of standbeeld) verwijderen we gratis en binnen 4 werkdagen. Kwetsende graffititeksten of afbeeldingen verwijderen we binnen 24 uur.

Graffiti op particuliere eigendommen

We verwijderen vanwege de hoge kosten vanaf 1 januari 2021 geen graffiti meer van particuliere eigendommen. Dit geldt ook voor kwetsende graffititeksten of afbeeldingen. Hebt u een koophuis of een winkel? Dan bent u dus zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van graffiti op uw eigendommen.

Hebt u een huurhuis? Neem dan contact op met de verhuurder.

Elektriciteitshuisjes

Elektriciteitshuisjes en –kasten zijn van het elektriciteitsbedrijf Stedin. We verwijderen hier geen graffiti en wildplak. Stedin verwijdert alleen racistische en kwetsende teksten en afbeeldingen. De rest van de graffiti en wildplak blijft dus zitten.

Doe een melding van graffiti

Waar mag u in Utrecht wel graffiti spuiten?

In Utrecht mag u op 2 plekken graffiti spuiten. Dat mag onder de brug bij de A12 bij de IKEA. En dat mag op de hoge muren van de Stadsbaantunnel aan het Berlijnplein.

Hulp en contact Onderhoud openbare ruimte

Telefoon

14 030

E-mail

reactieformulier