Onderhoud openbare ruimte Graffiti

Graffiti kan vervelend zijn om te zien. Schone gevels zijn mooier en geven een fijner en veiliger gevoel. Daarom verwijdert de gemeente graffiti in de openbare ruimte.

Graffiti in de buitenruimte of op een openbaar voorwerp (zoals een prullenbak of standbeeld) verwijderen we gratis en binnen 4 werkdagen. Kwetsende graffititeksten of afbeeldingen verwijderen we binnen 24 uur.

Graffiti op uw eigen huis

Hebt u een koophuis of een winkel, dan kunt u ook een melding doen van graffiti en wildplak. Geef bij deze melding ook aan dat u de eigenaar van het huis/pand bent. De graffiti en wildplak verwijderen we dan ook gratis en binnen 4 werkdagen. Kwetsende teksten of afbeeldingen verwijderen we binnen 24 uur na een melding en als we het zelf hebben gezien.

Hebt u een huurhuis? Neem dan contact op met de verhuurder.

Graffiti op het eigendom van iemand anders

Meldingen over graffiti op een huis of pand van iemand anders kunnen we niet in behandeling nemen. Zonder uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar mogen we namelijk geen graffiti van een huis/pand verwijderen. Om dezelfde reden verwijderen we ook geen graffiti op basis van anonieme meldingen.

Elektriciteitshuisjes

Elektriciteitshuisjes en –kasten zijn van het elektriciteitsbedrijf Stedin. De gemeente verwijdert hier geen graffiti en wildplak. Stedin verwijdert alleen racistische en kwetsende teksten en afbeeldingen. De rest van de graffiti en wildplak blijft dus zitten.

Doe een melding van graffiti

Waar mag je in Utrecht wel graffiti spuiten?

In Utrecht mag je op 2 plekken graffiti spuiten. Dat mag onder de brug bij de A12 bij de IKEA. En dat mag op de hoge muren van de Stadsbaantunnel aan het Berlijnplein.

Hulp en contact Onderhoud openbare ruimte

Telefoon

14 030

E-mail

reactieformulier