Veel te vroeg geboren kindje

Is uw kindje geboren na een zwangerschap korter dan 24 weken? Dan is het mogelijk uw kindje te begraven op een speciaal gemaakte plek op Kovelswade. Ook is er een monument om uw kindje te herdenken.

Begrafenis regelen

Op begraafplaats Kovelswade is er een speciale plek op de kinderhof. Hier kunt u uw kindje laten begraven als het geboren is na een zwangerschap korter dan 24 weken. Was de zwangerschap langer dan 24 weken? Dan kunt u uw kindje begraven in een kindergraf.

We helpen u bij de begrafenis, maar u kunt de begrafenis op uw eigen manier doen. Uw kindje kan bijvoorbeeld begraven worden in een mandje of kistje dat u zelf meebrengt. Er is veel mogelijk, we volgen uw wensen.

Geen klassiek graf

De grafjes zijn niet klassiek in te richten. Dat betekent dat er geen steen of markering van de plek is. De begrafenis kost u daarom niet zo veel geld. Ook hoeft u in de toekomst geen grafkosten te betalen.

Bekijk de kosten voor de begrafenis van een veel te vroeg geboren kindje.

Wilt u toch een klassiek graf? Dan kunt u ervoor kiezen om uw kindje te begraven in een kindergraf.

Geboorteaangifte

U mag aangifte doen van een levenloos geboren kind. Dan wordt er een ‘akte van geboorte (levenloos)’ opgemaakt. Dit is niet verplicht als de zwangerschap korter dan 24 weken duurde.

Afspraak maken

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u ons bellen op 030 - 286 39 92 of mailen op begraafplaatsen@utrecht.nl. Wij helpen u graag met uw vragen. Ook kunt u direct met ons een afspraak maken voor de begrafenis.

Monument

Op Kovelswade is een speciaal ontworpen monument. Op dit monument kunt u de naam en geboortedatum van uw zoon of dochter laten zetten. Dit kan in een wolk, een ster of een vlinder. De naam van uw kindje zal zo lang het monument bestaat, bewaard blijven. Samen met de namen van de andere kindjes.

Het monument is gemaakt door Steenhouwerij Joh. Jansen & Zn. Ann Derkx maakte het ontwerp.

Gedichten bij het monument

Herman van Tongerloo schreef 2 gedichten voor de opening van het monument. Al eerder schreef hij het gedicht 'Bijna af'; na de geboorte van zijn te vroeg geboren zoon in 1993.

De gedichten zijn door Herman op muziek gezet, en uitgevoerd op gitaar door hem en Edu Hackenitz. Beluister de liedjes:

Hulp en contact Begraafplaatsen

Telefoon

Algemeen

030 - 286 39 92

Alleen voor vastleggen van uitvaarten

030 - 286 93 92 (24/7 bereikbaar)

E-mail

begraafplaatsen@utrecht.nl

Postadres

Postbus 16200
3500 CE Utrecht

Bezoekadres

Kantoor begraafplaatsen
Maansteenweg 1
3523 SR Utrecht

Openingstijden kantoor

Maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur

Openingstijden begraafplaatsen

Maandag t/m zondag
8.00 - 20.00 uur (zomertijd)
8.00 - 17.00 uur (wintertijd)