Begraafplaatsen Wandelen op begraafplaatsen

De rijksmonumentale begraafplaatsen Soestbergen en Kovelswade net buiten de stadssingels lenen zich uitstekend voor een mooie wandeling.

De begraafplaatsen worden omzoomd door de Waterlinieweg, Tramlijn 22, en een druk tuincentrum. Het is maar 1 stap uit de krioelende stad in de rust en intimiteit van de mooie parken.

Wandelen over Soestbergen

Over begraafplaats Soestbergen is een beschreven wandelroute voor iedereen met een brede belangstelling. De route is een ontdekkingstocht langs bijzondere graven, solitaire (treur)bomen, kunst en symboliek. De wandeling kunt u gratis pakken uit de box bij en entree van de begraafplaats aan de Gansstraat, begraafplaats Soestbergen. Tussen de Pelikaanstraat en de Gansstraat loopt een prachtig doorsteekje over de oude begraafplaats.

Meer over begraafplaats Soestbergen

Kovelswade aangesloten op wandelpad

Begraafplaats Kovelswade is op het Oosterspoorbaan wandelpad aangesloten. U loopt nu zo vanuit Utrecht Oost door groene historie. Langs de andere kant kunt u verder langs de Kromme Rijn terug naar de stad of naar de landgoederen van Amelisweerd.

Meer over begraafplaats Kovelswade

Uw ervaring

Wij zijn benieuwd naar uw mening en ervaring. Komt u wel eens op de begraafplaatsen? Ligt er een dierbare of bekende van u begraven? Wat vindt u er van? Waardeert u het wandelen positief of negatief? Hebt u de wandelroute over Soestbergen kunnen vinden en wat vond u ervan? Hebt u een favoriete plek, op een mooie zichtlijn, of wat vindt u een mooi oud graf? Of vindt u het juist naar, verdrietig of zelfs griezelig? Hebt u een mooie foto die u wilt delen met ons?
 

  Algemene informatie

  • Elke dag open van 8.00 uur tot 20.00 uur (zomertijd)
  • Honden zijn niet toegestaan
  • Houd rekening met een begrafenis of mensen die een graf bezoeken
  • Volg ons op Facebook Utrechtse Stilte

  Hulp en contact Begraafplaatsen

  Telefoon

  030 - 286 39 92

  E-mail

  begraafplaatsen@utrecht.nl

  Bezoekadres

  Kantoor begraafplaatsen
  Maansteenweg 1
  3523 SR Utrecht

  Postadres

  Postbus 16200
  3500 CE Utrecht

  Openingstijden kantoor

  Maandag t/m vrijdag 9.00-12.00 uur

  Openingstijden begraafplaatsen

  Maandag t/m zondag
  8.00 - 20.00 uur (zomertijd)
  8.00 - 17.00 uur (wintertijd)