Aanpak Aziatische duizendknoop

De Aziatische duizendknoop is een snelgroeiende plant die zich verspreidt met lange, dikke en diepliggende wortels. Door het groeien verdringt de plant andere kruiden en struiken. Dit is niet goed voor de natuur en de verzorgde uitstraling van de openbare ruimte. Wij verwijderen de plant als we deze tegenkomen.

Wat doet de gemeente?

Op de plekken waar de Aziatische duizendknoop staat, maaien we een langere periode. We maaien zorgvuldig zodat we verdere verspreiding van de plant tegengaan. Na meerdere jaren maaien komt de plant (naar verwachting) niet meer terug.

Waar groeit de Aziatische duizendknoop?

Bekijk locaties op de kaart waarvan wij weten dat de Aziatische duizendknoop hier groeit. Ziet u de plant op een plek die niet op de kaart staat? Geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.
 

Doe een melding

  • Of bel de gemeente op 14 030.
  • Of via Twitter: @gemeenteutrecht en gebruik #aanpakJDK met foto, locatie en/of locatiebeschrijving.

Hebt u een Aziatische duizendknoop in uw eigen tuin?

Maai de plant dan tot op de grond af. Herhaal dit vervolgens om de 4 weken. Zo raakt de plant uitgeput en komt deze na verloop van tijd niet meer terug. Verwijder wel het maaiafval. Dan kan de plant zich niet opnieuw verspreiden. Het maaiafval biedt u aan als restafval.

Hulp en contact Parken en groen

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier