Kasteeltuin Nijevelt

De Milan Viscontipark heet vanaf nu Kasteeltuin Nijevelt. Het park ligt midden in de wijk Veldhuizen in Vleuten-De Meern. Ooit stond hier het kasteel Nijevelt. Al in 2015 maakten buurtbewoners samen met Stichting de Wending een nieuw ontwerp. De geschiedenis van de kasteeltuin is nu weer goed te zien. We herstelden de moestuin en de boomgaard, trokken oude sloten door en verplaatsten het fietspad. Dit maakt het gebied toegankelijker. Wethouder Lot van Hooijdonk opende het vernieuwde park op 1 april 2022.

Bekijk het ontwerp Kasteeltuin Nijevelt Masterplan (pdf, 890 kB)

Wat is er te doen in Kasteeltuin Nijevelt?

  • Speel in de speeltuin, klieder met de waterpomp en bouw kastelen in de zandbak.
  • Wandel door de fruitboomgaard.
  • Help mee in de buurtmoestuin of de tuin.
  • Bekijk de vele vogels die te zien zijn op en rond de eilandjes.
  • Geniet van een hapje of een drankje bij BraZZerie en Bakkerij Abrona.
  • Lees meer over de geschiedenis van het gebied en de Limes, de noordelijke grens van het Romeinse rijk, op de informatieborden.

Doet u mee?

De Vereniging Kasteeltuin Nijevelt en Utrecht Natuurlijk zorgen voor de moestuin. Wilt u meehelpen? Groene vingers zijn niet nodig. Kom langs op vrijdag of zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt ook contact opnemen via kasteeltuinnijevelt@utrechtnatuurlijk.nl of via Utrecht Natuurlijk.

Voor scholen

Utrecht Natuurlijk organiseert lessen in een deel van de moestuin. Daarnaast is KOKO Kinderopvang actief in de moestuin. Wilt u ook met een klas een les in de moestuin volgen? Aanmelden voor het lesaanbod kan via NMEGids - Utrecht Natuurlijk of, als u uw inloggegevens vergeten bent, via een mail naar info@utrechtnatuurlijk.nl

Hulp en contact Parken en groen

Telefoon

14 030

E-mail

Reactieformulier