Park Leeuwesteyn

Fase project

In voorbereiding

Planning

Start aanleg 2024

In Leidsche Rijn maken we samen met de buurt een nieuw groen stadspark: Park Leeuwesteyn. Straks komen mensen uit de hele omgeving hier sporten, spelen, elkaar ontmoeten en ontspannen. We weten nog niet hoe het park er precies uit gaat zien. We ontwerpen het park samen met bewoners en maatschappelijke partners uit de buurt.

Wat komt er?

  • Minstens 3 sportplekken en 4 speelplekken.
  • Een strook met verschillende soorten planten en bomen. Met voldoende ruimte voor dieren zoals egels, vogels en vleermuizen.
  • Plekken om tot rust te komen en die voor verkoeling zorgen.
  • Voet- en fietspaden.

We willen dat het park aantrekkelijk is om te ontspannen en om elkaar te ontmoeten. We willen dus veel in het park. Dat betekent dat we keuzes moeten maken met wat er wel en niet komt.

Voor wie is het park?

Park Leeuwesteyn is voor iedereen, jong en oud. Het aantal jongeren in Leidsche Rijn is groot en groeit nog steeds. Ook voor hen is er ruimte in het park nodig. Het park moet ook goed bereikbaar zijn voor wandelaars, fietsers en mensen in bijvoorbeeld een rolstoel.

Meedenken

Bewoners en partners bepalen samen met ons hoe het park eruit gaat zien. Zo wordt het echt een park van de stad. Wel zijn er al een paar punten duidelijk die in het park komen. Zoals voet- en fietspaden en het minimale aantal sport- en speelplekken. En dat er een strook met groen komt.

Denk Mee

Bekijk op Denk Mee meer informatie hoe u kunt meedenken en meedoen. Hier vindt u ook informatie over welke stappen we nemen. Ook staan daar de verslagen van de (werkgroep)bijeenkomsten.

Planning

Wat gebeurt wanneer?
WanneerWat
8 juni 2023Inloopbijeenkomst
Juni-juli 2023Ophalen idee├źn en wensen
Eind 2023Eerste versie van het ontwerp (voorontwerp)
Begin 2024Definitief ontwerp 
2024Start uitvoering

Waar ligt het precies?

Park Leeuwesteyn is een langgerekt park tussen de buurten Leidsche Rijn Centrum, Hoge Weide en Leeuwesteyn in. Het park is ongeveer 1 kilometer lang en 65 meter breed.

Hulp en contact Park Leeuwesteyn