Wonen en levenParkeren

Verkeersbord parkeren

Geslaagde proef digitaal zakelijk parkeren

28-02-2017 | Het nieuwe systeem van de digitale parkeervergunning is eind 2016 door 35 zakelijke vergunninghouders in de praktijk getest. Deelnemers gaven het systeem gemiddeld een ruime voldoende. Vooral het gebruiksgemak werd positief beoordeeld.
Deelnemers noemden ook dingen die nog niet goed werken in het systeem. We gaan nu aan de slag om dit te verbeteren. Alle resultaten leest u in de Evaluatie pilot digitaal zakelijk parkeren (pdf, 476 kB).

in de loop van 2017 krijgen vergunninghouders meer informatie over de digitale vergunning. Hebt u nu al vragen? Stuur dan een mail naar parkeervergunning@utrecht.nl.

Meer informatie over digitaal zakelijk parkeren.  


Prijzen parkeervergunning garages binnenstad omlaag

24-11-2016 | De gemeente gaat de prijzen voor het abonnement van een aantal parkeergarages voor bewoners in de binnenstad verlagen. De nieuwe prijzen gaan in per 1 januari 2017. Zo willen we bewoners aanmoedigen om hun auto in een parkeergarage te plaatsen in plaats van op straat. Op deze manier komt er meer ruimte op straat voor de vele goede ideeën om de binnenstad prettiger te maken. Lees meer over deze verandering.


Voorjaarsnota: auto’s en fietsen in garages en stallingen

11-07-2016 | Steeds meer bewoners en ondernemers komen met een idee om de openbare ruimte in de binnenstad aantrekkelijker te maken. Om hier ruimte voor te maken heffen we bijvoorbeeld autoparkeerplaatsen op of pakken we de overlast van geparkeerde fietsen aan. Voorbeelden hiervan zijn de herinrichting van de Mariaplaats en de Korte Jansstraat/Domstraat. Om dit soort initiatieven ook in de toekomst goed te kunnen ondersteunen, heeft de gemeenteraad budget beschikbaar gesteld om een deel van de auto's en fietsen te kunnen verplaatsen naar garages en stallingen. Lees alles over dit onderdeel van de voorjaarsnota.


Parkeerproef Kanaal- en Damstraat stopt per 1 juli 2016

10-06-2016 | Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de proef met het lage parkeertarief in de Kanaalstraat en de Damstraat te beëindigen. Vanaf 1 juli 2016 geldt het normale parkeertarief van € 3,50 per uur. De proef met het lage parkeertarief was begin 2014 gestart om deze winkelstraten aantrekkelijker te maken en zo meer bezoekers te trekken. Uit de evaluatie is echter gebleken dat het goedkopere tarief niet aantoonbaar heeft geleid tot extra bezoekers en er ook niet meer vrije parkeerplaatsen zijn ontstaan voor de klanten van de winkels. Lees meer op de pagina Parkeerproef Kanaal- en Damstraat.

Hulp en contact

Bezoeken

 

Postadres
Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8406
3503 RK  Utrecht