Wonen en leven Parkeren

Verkeersbord parkeren

Parkeren in Leidsche Rijn Centrum

25-06-2018 | Vanaf maandag 2 juli 2018 is er betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Kern (het winkelgebied) en Zuid. Het invoeren van betaald parkeren was uitgesteld, omdat er technische problemen waren. Deze problemen zijn opgelost. Het betaald parkeren gaat gelden van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 21.00 uur.

Lees meer over parkeren in Leidsche Rijn Centrum


Deelauto’s in parkeergarage De Grifthoek

18-06-2018 | In parkeergarage De Grifthoek maken we een ‘deelhub’. Dat is een centrale plek waar bewoners een auto kunnen delen en opladen. Bewoners in Wittervrouwen, de Vogelenbuurt en de omgeving Breedstraat kunnen zo kennismaken met (elektrische) deelmobiliteit.

Als deze pilot succesvol is dan willen we meer deelhubs openen, verspreid over de stad. Wanneer meer mensen een auto delen, is er meer ruimte voor leuke dingen, zoals groen of speelplekken in de openbare ruimte.

Wanneer komt de ‘deelhub’?

Adviesbureau ShareNL heeft in opdracht van de gemeente onderzoek (pdf, 3,3 MB) gedaan of een deelhub haalbaar is en wat belangrijk is om een deelhub te laten slagen. Nu gaan we in gesprek met organisaties die deze deelhub kunnen uitbaten. In september 2018 hopen we te weten wie dit zal zijn.

Meer informatie

Hebt u vragen, of hebt u interesse voor deze deelhub? Mail dan naar autodelen@utrecht.nl.

Hulp en contact Parkeren

Bezoeken

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8406
3503 RK  Utrecht