Wonen en leven Parkeren

Verkeersbord parkeren

Deelauto’s in parkeergarage De Grifthoek

18-06-2018 | In parkeergarage De Grifthoek maken we een ‘deelhub’. Dat is een centrale plek waar bewoners een auto kunnen delen en opladen. Bewoners in Wittervrouwen, de Vogelenbuurt en de omgeving Breedstraat kunnen zo kennismaken met (elektrische) deelmobiliteit.

Als deze pilot succesvol is dan willen we meer deelhubs openen, verspreid over de stad. Wanneer meer mensen een auto delen, is er meer ruimte voor leuke dingen, zoals groen of speelplekken in de openbare ruimte.

Wanneer komt de ‘deelhub’?

Adviesbureau ShareNL heeft in opdracht van de gemeente onderzoek (pdf, 3,3 MB) gedaan of een deelhub haalbaar is en wat belangrijk is om een deelhub te laten slagen. Nu gaan we in gesprek met organisaties die deze deelhub kunnen uitbaten. In september 2018 hopen we te weten wie dit zal zijn.

Meer informatie

Hebt u vragen, of hebt u interesse voor deze deelhub? Mail dan naar autodelen@utrecht.nl.


Parkeren in Leidsche Rijn Centrum

15-05-2018 | Vanwege een technische storing is betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Kern en Zuid vanaf 16 mei nog niet mogelijk. Op dit moment is nog niet bekend wanneer de parkeerautomaten in gebruik gaan. Houd de site in de gaten voor actuele informatie.

11-04-2018 | Op 16 mei 2018 gaat het winkelcentrum in Leidsche Rijn Centrum open. Vanaf dan geldt er ook betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Kern en Zuid. De Brusselpleingarage gaat ook open op 16 mei.

Lees meer over parkeren in Leidsche Rijn Centrum


Zakelijke parkeervergunning vanaf 1 september 2017 digitaal

01-09-2017 | Ondernemers met een parkeervergunning kunnen die vanaf 1 september digitaal beheren. Vanaf hun laptop, tablet of smartphone. Zij hebben geen parkeerkaart achter de voorruit meer nodig. De parkeerhandhavers zien via het kenteken dat het parkeergeld betaald is.

Het nieuwe digitale systeem is ontwikkeld met hulp van de vergunninghouders. De gemeente wil op termijn alle parkeerproducten digitaal maken. Op dit moment zijn bewonersvergunningen, betaald parkeren voor bezoekers én bedrijfsvergunningen digitaal. De andere producten nog niet, zoals de gehandicaptenparkeerkaart.

Lees meer over de digitale parkeervergunning

Hulp en contact Parkeren

Bezoeken

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8406
3503 RK  Utrecht