Wonen en leven Parkeren

Verkeersbord parkeren

Parkeren in Leidsche Rijn Centrum

26-02-2018 | In delen van Leidsche Rijn Centrum geldt sinds 2 oktober 2017 betaald parkeren. Leidsche Rijn Centrum wordt een gebied met veel horeca en winkels. Om er voor te zorgen dat er genoeg ruimte is voor voetgangers en fietsers, is er een parkeergarage onder het Brusselplein waar auto’s kunnen parkeren. 

Lees meer over parkeren in Leidsche Rijn Centrum


Vanaf 3 april betaald parkeren in Lamérislaan e.o.

09-02-2018 | De gemeente voert vanaf dinsdag 3 april in de Lamérislaan e.o. betaald parkeren in. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 11.00 uur. Uit de internetpeiling bleek een meerderheid van de bewoners voor de invoering van betaald parkeren.
Lees meer over de invoering van betaald parkeren in Lamérislaan e.o.


Vanaf 3 april betaald parkeren in Topaaslaan e.o.

09-02-2018 | De gemeente voert vanaf dinsdag 3 april in de Topaaslaan e.o. betaald parkeren in. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 21.00 uur. Uit de internetpeiling bleek een meerderheid van de bewoners voor invoering van betaald parkeren.
Lees meer over de invoering van betaald parkeren in Topaaslaan e.o.


Zakelijke parkeervergunning vanaf 1 september 2017 digitaal

01-09-2017 | Ondernemers met een parkeervergunning kunnen die vanaf 1 september digitaal beheren. Vanaf hun laptop, tablet of smartphone. Zij hebben geen parkeerkaart achter de voorruit meer nodig. De parkeerhandhavers zien via het kenteken dat het parkeergeld betaald is.

Het nieuwe digitale systeem is ontwikkeld met hulp van de vergunninghouders. De gemeente wil op termijn alle parkeerproducten digitaal maken. Op dit moment zijn bewonersvergunningen, betaald parkeren voor bezoekers én bedrijfsvergunningen digitaal. De andere producten nog niet, zoals de gehandicaptenparkeerkaart.

Lees meer over de digitale parkeervergunning

Hulp en contact Parkeren

Bezoeken

Postadres

Vergunningen, Toezicht en Handhaving
Afdeling Vergunningen
Postbus 8406
3503 RK  Utrecht